AKTUALNO / VIJESTI

U VELJUNU

Pupovac: 'Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje'

Pupovac: 'Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje'
Danas.hr

SDSS-ov Milorad Pupovac najavio je da će se obratiti javnosti u 12 sati iz Veljuna kraj Slunja. Tamo je inače spomen-kosturnica žrtvama ustaškog pokolja iz svibnja 1941. godine gdje je pogubljeno 525 nevinih civila. Odao im je počast, a nakon toga okrenuo se politici.

Milorad Pupovac rekao je na početku obraćanja novinarima da nije danas trebao biti na sastanku s Andrejem Plenkovićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo je na redu sastanak kluba zastupnika manjina. Na pitanje jesu li manjinci i dalje jedinstveni, rekao je da jesu i dalje će ostati bez obzira kakva odluka bila i kakva se čini na van.

"Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem i nisam mogao steći dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru", dodao je.


Mađari će podržati Plenkovića, odlučili smo.

"Više manje smo svi donijeli odluku, ali konačni stav ćemo reći nakon zajedničkog sastanka."

"Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo donijeti. Čeka nas ne laka odluka, ali ćemo biti jedinstveni", objasnio je.

"Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje", poručio je Pupovac.

Kaže da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogih koji će se pitati gdje mi je bila pamet.

"Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama."

“Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, oko zajedničkih vrijednosti, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti”, dodao je.

O tome tko će biti dio vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći ako dođe vrijeme, a neće dugo čekati na to”, poručio je Pupovac.

“Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj”, tvrdi Pupovac.

“Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS, SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane netko drugi. Nismo od jučer i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih”, poručio je.

Izdvojeno


Reci što misliš!