AKTUALNO / VIJESTI

DANAS ODLUKA

Danas je stvarno dan 'D'? HDZ: Imamo obrise nove parlamentarne Vlade'; DP: 'Na 70 do 80 posto smo'

Danas je stvarno dan 'D'? HDZ: Imamo obrise nove parlamentarne Vlade'; DP: 'Na 70 do 80 posto smo'
Davor Javorovic/PIXSELL

Član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić istaknuo je kako vjeruje da će tijekom srijede u potpunosti postići suglasje oko svih odrednica koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade

Dva sata pregovora između predstavnika Domovinskog pokreta i HDZ-a u utorak poslijepodne u Banskim dvorima oko formiranja nove Vlade i većine rezultiralo je usuglašavanjem nekih segmenata i dogovorom da će se sastati odmah danas kako bi nastavili razgovarati o strukturi buduće Vlade.

"Mi smo iznijeli svoja programska načela, druga strana svoja, otprilike su nam oko 70 do 80 posto podudarne neke stvari, dogovorili smo puno toga, neki dio jest dogovoren, a neke stvari ćemo još sutra dogovoriti", poručio je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem te njegovim timom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić istaknuo je kako vjeruje da će tijekom srijede u potpunosti postići suglasje oko svih odrednica koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade.

"Kao što smo prošli tjedan najavili, sastali smo se ponovno i približili smo stajališta po brojnim pitanjima. Kao što smo najavili da ćemo imati obrise nove parlamentarne većine koju će predvoditi HDZ kao izborni pobjednik treći puta za redom, mislim da ćemo to i ostvariti i ovaj tjedan", poručio je Milić.


Na sastanku u srijedu nastavit će razgovore o strukturi buduće Vlade, kao i vezano uz neka određena programska pitanja.

Zastupnici manjina poručili su kako će dio od njih osam podržati Andreja Plenkovića za mandatara dok SDSS neće, a HDZ-ov član pregovaračkog tima Marko Milić odbacio je tezu da se pod pritiskom Domovinskog pokreta odriču zastupnika srpske manjine.

"Ovo nije nikakav poraz, nikakvo odricanje bilo koga. Poznati su vam rezultati izbora i realnost je da nismo u prigodi sami formirati parlamentarnu većinu", poručio je Milić na pitanja novinara je li odricanje od SDSS-a poraz Andreja Plenkovića.

Izdvojeno


Reci što misliš!