AKTUALNO / VIJESTI

SVEČANO NA RAKOVCU

Obilježena prva godišnjica rada Nikola Tesla Experience centra u Karlovcu! 23.000 posjetitelja, 300.000 eura i 250 poduzetnika FOTO, VIDEO...

Obilježena prva godišnjica rada Nikola Tesla Experience centra u Karlovcu! 23.000 posjetitelja, 300.000 eura i 250 poduzetnika FOTO, VIDEO...

- Jedno četvorogodišnje dijete je baku pet puta vodilo tu, rekla je karlovačka županica Martina Furdek Hajdin

- U godinu postojanja Nikola Tesla Experience centar je posjetilo više od 23.000 posjetitelja, osigurano je 300.000 eura i koristilo ga je više od 250 poduzetnika, iznijela je danas ravnateljica te županijske ustanove Martina Maruškić Britvec na proslavi godišnjice rada.

Okupljenima je rekla da joj je vrlo teško predstaviti što se radilo, "možda i teže nego pripremiti govor za otvorenje".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jedan od ciljeva nam je promovirati izumitelja Nikolu Teslu kao karlovačkog đaka. U Karlovcu postoje učila iz vremena kada se školovao na rakovačkoj realki i devet izvornih dokumenata. Riječ je o neprocjenjivom kulturnom dobru koje je do 24. srpnja izloženo na našem prvom katu, navela je.

Nastavila je da se ostvarivala suradnja s drugima na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Posebno se radi na povezivanju Teslinog rodnog Smiljana, Karlovca, Zagreba i Šibenika.


- Priča o Tesli je šira od Karlovca, kaže Maruškić Britvec te je dodala da se puno radilo na "edukaciji i inspiraciji".

- Provodimo edukativne projekte. Sa školama smo kreativno radili. Udruga Nikola Tesla Karlovac u našem prostoru organizira stručna i vrlo posjećena predavanja. nastavila je.

NTEC je radio i nastavlja raditi na razvoju i poticanju poduzetništva u Karlovačkoj županiji.

- Mnogi nisu znali čemu služi poduzetnički centar, pa smo radili na informiranju. Imamo odličnu suradnju s Hrvatskog obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a na ovoj proslavi su prisutni i poduzetnici koji su koristili naše mjere, dodala je i navela da je šestoro zaposlenih te da su angažirana još tri studenta.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin je predstavila proces promišljanja što s tom lokacijom pored Gimnazije Karlovac na kojoj je bila ruševna kuća 2006, preko prvotne ideje Doma Nikole Tesle do NTEC. Nije skrivala zadovoljstvo.

FOTO GALERIJA...

- Jedno četvorogodišnje dijete je baku pet puta vodilo tu, rekla je županica.

Na svečanosti je nastupio saksofonski ansambl Glazbene škole Karlovac pod mentorstvom Filipa Dujmovića i u sastavu Bruno Bilić (tenor saksofon), Kiara Radojević (alt saksofon), Ivano Barić (alt saksofon), Franko Vine (tenor saksofon), Vito Margitić (tenor saksofon) i Mateo Radojević (bariton saksofon).

Izveli su skladbe "Mađarski ples broj 5" Johannesa Brahmsa i "Cantina Band" Johna Williamsa, a ovdje možete pogledati i video snimke...

Izdvojeno


Reci što misliš!