AKTUALNO / VIJESTI

LED RASVJETA

Nova javna rasvjeta ovog tjedna stiže na Dubovac i u Mahično, nastavlja se zamjena na Drežniku i na Gradcu

Nova javna rasvjeta ovog tjedna stiže na Dubovac i u Mahično, nastavlja se zamjena na Drežniku i na Gradcu

Modernizacija javne rasvjete i zamjena starih svjetiljki novim, pametnim u Karlovcu ide po planu i do rujna će biti zamijenjene sve: umjesto 9081 energetski neučinkovite, grad će osvjetljavati nove led svjetiljke.

U njih se ugrađuje komunikacijski modul koji omogućuje slanje relevantnih podataka iz svjetiljke u Upravljačko-nadzorni centar, a SMART sustav omogućuje smanjenja intenziteta rasvjete potencijalno svakog rasvjetnog tijela. Na 300 rasvjetnih tijela bit će postavljena priprema za ugradnju dodatnih senzora za mjerenje buke, vlage, temperatura itd. dok će 152 obračunska mjerna mjesta unutar transformatorske stanice biti izmještena u samostojeći nadzemni ormarić javne rasvjete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Modernizacija sustava javne rasvjete donijet će smanjenje potrošnje električne energije od 78 posto, a onda i troškova za nju, kao i znatno manje troškove održavanja, zadovoljavanje zahtjeva za horizontalnom rasvijetljenošću, sprječavanje bliještanja i smanjenje emisije stakleničkih plinova, što će doprinjeti zaštiti okoliša, a i poboljšati vizualni dojam.

Projekt se provodi putem EPC ESCO modela/ugovora po kojem pružatelj usluge investiciju provodi tako da se naplaćuje kroz ostvarene uštede, tj. Grad plaća mjesečnu naknadu pružatelju uslugu, a sljedećih 10 godina nema troška održavanja postavljenih rasvjetnih tijela.


Za posao vrijedan 6,7 milijuna eura s PDV-om provedenom javnom nabavom izabrana je tvrtka Verso Altima.

Pametne led svjetiljke na stupove javne rasvjete postavljene su na Brzoj cesti, Baniji, Strmcu, te Gradcu i dijelovima Drežnika gdje se ovaj tjedan zamjena rasvjete nastavlja, kao i na Dubovcu i u Mahičnom.

Izdvojeno


Reci što misliš!