AKTUALNO / VIJESTI

VOLONTERSTVO

Od 22. do 25. svibnja velika akcija "Hrvatska volontira" - na karlovačkom području provodi je lokalni centar VolonterKA

Od 22. do 25. svibnja velika akcija

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri diljem Hrvatske pa tako i karlovački lokalni volonterski centar VolonterKA, od 22. do 25. svibnja organiziraju 14. nacionalnu kampanju “Hrvatska volontira”. Tim povodom iz HCRV-a pozivaju sve organizatore volontiranja da se pridruže jednoj od najbrojnijih volonterskih kampanja u Hrvatskoj, koja je do sada okupila 42.325 volonterki i volontera, koji su kroz 2857 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili 202.304 volonterska sata.

Cilj ovogodišnje kampanje je podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pozivamo organizatore volontiranja da se uključe u ovogodišnju kampanju i organiziraju volonterske aktivnosti koje pokazuju kako volontiranje generira europske vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti. Molimo organizatore da svoje volonterske aktivnosti koje se održavaju u razdoblju od 22. do 25. svibnja, ali i one koje će biti organizirane tjedan dana prije i poslije navedenih datuma, prijave putem online platforme Volonteka, najkasnije do 17. svibnja. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima kako bi se što lakše mogli uključiti u razne volonterske aktivnosti koje ih zanimaju, poručila je Marta Hauser iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Za sve dodatne upite, organizatori volontiranja mogu se obratiti putem mail adrese [email protected] .

 

Izdvojeno


Reci što misliš!