AKTUALNO / VIJESTI

OBRAZOVNI PROGRAM

Ovog ljeta po prvi puta u Karlovcu Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" - već otvorene prijave, a traju do 15. lipnja

Ovog ljeta po prvi puta u Karlovcu Škola medijske kulture

Poziva se profesore, odgajatelje, studente, kinoklubaše, članove udruga i samostalne autore koji žele učiti o filmu.

Ove godine održava se 26. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” - i to na tri lokacije. Karlovac će po prvi puta ove godine ugostiti polaznike, voditelje i predavače od 17. do 25. kolovoza, nakon toga Škola seli na drugo pulsko izdanje u periodu od 26. do 30. kolovoza, a po prvi puta održat će se i osječko izdanje Škole, od 23. do 27. listopada.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” obrazovni je program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavne programe medijske kulture i filmske umjetnosti, odgajateljima u predškolskim ustanovama, voditeljima filmskih i videodružina, kinoklubašima, studentima, kao i svima zainteresiranima. Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja, Škola medijske kulture vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi polaznici Škole u Karlovcu moći će birati između seminarskih programa, odnosno prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 18 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, podcast, scenarij, dramska pedagogija, vizualni efekti, televizijska reportaža, glazbeni videospot, postprodukcija zvuka, sadržaj za društvene mreže, Ples – Pokret, ples, prostor, Mediji u školi – filmska i radijska grupa u školi i razvoj projekta).

Na sudjelovanje u ovogodišnjim programima Škole poziva se profesore, odgajatelje, studente, kinoklubaše, članove udruga i samostalne autore koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima.


Uvjete sudjelovanja u Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Karlovcu i prijavnicu možete pronaći na poveznici: https://smk.hfs.hr/karlovac-2024, a prijave su otvorene do 15. lipnja.

Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Kinoklubom Karlovac, Kinom Edison, Veleučilištem u Karlovcu, Pulskom filmskom tvornicom, Kinom Valli i JU Pula Film Festival. Školu financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Karlovac, Grad Pula, Istarska županija, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Agencija za elektroničke medije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!