AKTUALNO / VIJESTI

VATROGASCI U NACIONALNOM SVETIŠTU

Bez vatrogasca naš bi život bio puno teži, njihovoj požrtvovnošću u dobrovoljnom darivanju zajednici naš je život ljepši

Bez vatrogasca naš bi život bio puno teži, njihovoj požrtvovnošću u dobrovoljnom darivanju zajednici naš je život ljepši

fra Tomislav Glavnik, ofmConv, ravnatelj Hrvatskog caritasa predvodio je misno slavlje srijedom 8. svibnja 2024. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu povodom svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Pozdravljajući prisutne mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta je kazao: 

- Bez vatrogasca naš bi život bio puno teži, a upravo zahvaljujući njihovoj požrtvovnošću u dobrovoljnom darivanju zajednici naš je život ljepši. Stoga je ovo misno slavlje zahvala za brojnu žrtvu koju činite da bi naše društvo osjećalo sigurnost. Danas slavimo i zemaljski rođendan blaženog Alojzija Stepinca. Poznato je da je upravo zagrebački nadbiskup Stepinac želio izgraditi nacionalno svetište svetom Josipu zaštitniku Hrvatske, ali su ga Drugi svjetski rat i poraće u tome spriječili. Stepinčeva ideja ostvarena je pedeset godina kasnije odlukom hrvatskih biskupa i lijepo je da u svetištu zaštitnika Hrvatske možemo slaviti mnoga i ovakva slavlja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

fra Tomislav Glavnik, ofmConv, ravnatelj Hrvatskog caritas predvodio je misno slavlje. 

- Čovjek bi se mogao pitati koji je smisao u pomaganju, u davanju u mnogim dobrovoljnim satima za koje znamo da nećemo dobiti u financijskom smislu ništa. Ali to je zauzimanje za bližnjega jer tko daje, kaže evanđelje, taj i prima stostruko jer je dao najvrjednije, svoje vrijeme - zaključio je homiliju fra Tomislav.


Prije misnog slavlja vatrogasci Karlovačke županije održali su svoju svečanu sjednicu na kojoj su uručili priznanja i nagrade najzaslužnijima, te su se u prijateljstvu nastavili družiti nakon misnog slavlja u prostorima Pastoralnog centra.

Izdvojeno


Reci što misliš!