AKTUALNO / VIJESTI

PRIOPĆENJE

Karlovački Možemo! propituje zapošljavanje novog asistenta u Edisonu - sudionici nisu dobili obavijest o izabranom, a Pravilnik je mijenjan

Karlovački Možemo! propituje zapošljavanje novog asistenta u Edisonu - sudionici nisu dobili obavijest o izabranom, a Pravilnik je mijenjan

"Edison smo nedavno izrazito pohvalili, željeli bismo da tako i ostane"

Lokalna grupa Možemo! Karlovac poslala je priopćenje vezano uz zapošljavanje u kinu Edison. U njemu stoji:

"Ustanova u kulturi „Kino Edison, multimedijski centar za kulturno-turističke sadržaje“ je dana 26. 3. 2024. objavila na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje natječaj za radno mjesto asistenta za financije i administraciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je nažalost još jedan u nizu natječaja koje provode vladajuće strukture u Gradu Karlovcu, a izaziva opravdanu sumnju na pogodovanje pojedincima bliskim vladajućoj strukturi.

Naime, neposredno prije objave natječaja, Upravno vijeće ustanove je izmijenilo Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada ustanove, na način da su smanjeni potrebni uvjeti za radno mjesto za koje je raspisan natječaj. Pitamo se je li slučajno da je izmijenjeni Pravilnik stupio na snagu baš istoga dana kada je i raspisan natječaj?


Prema podacima kojim raspolažemo, na natječaj se javio veliki broj kandidata. Podatak o odabranom kandidatu nije javno objavljen, pa se pitamo zašto? To je obveza onoga koji natječaj provodi i taj podatak je trebao biti dostupan svim prijavljenim kandidatima, kao i široj javnosti.

Odgovorni u Kinu Edison nisu smatrali da je tome tako, te su neizabranim kandidatima poslali obavijest u kojoj stoji „nažalost, ovim putem Vas obavještavamo da smo odabrali drugog kandidata“, ali ne i kojeg. Ako je sve transparentno, utemeljeno na zakonu i podzakonskim propisima, čemu skrivati ime i prezime odabranog kandidata?

U svjetlu tradicije zapošljavanja podobnih kadrova u gradskim institucijama, smatramo da opravdano sumnjamo na još jedan natječaj za radno mjesto u kojem se unaprijed zna tko će biti odabran.

Pritom bismo htjeli podsjetiti da je na 35. sjednici Gradskog vijeća u raspravi o Izvješću o radu i Financijskom izvješću Ustanove „Kino Edison, multimedijski centar za kulturno-turističke sadržaje“ za 2023. godinu, vijećnica stranke Možemo! Draženka Polović izrazito pohvalila rad Kina Edison rekavši da se ta ustanova profilira u vodeću kulturnu instituciju grada Karlovca promišljenim, sustavnim, sadržajnim i aktualnim multidisciplinarnim programom.

Ovo priopćenje za javnost šaljemo samo zato jer bismo silno željeli da rad ove institucije takav i ostane; da ga ne uništi stranačko kadroviranje kao što je to slučaj s nekim drugim gradskim institucijama."

Izdvojeno


Reci što misliš!