AKTUALNO / VIJESTI

ZLATNA OBLJETNICA

Ne slave samo mladi maturanti, 50. obljetnicu mature proslavila je generacija karlovačkih gimnazijalaca (1970. -1974.)

Ne slave samo mladi maturanti, 50. obljetnicu mature proslavila je generacija karlovačkih gimnazijalaca (1970. -1974.)

Od 36 učenika svečanoj obljetnici odazvalo ih se 19, 12 ih je bilo spriječeno doći a petoro ih je, nažalost, preminulo. No, dan ranije okupili su se da bi ih se prisjetili i odali počast.

Nakon zajedničkog fotografiranja svečanu večeru imali su u Restoranu 'Mandić' na Jamadolu, uz glazbu virtuoza na harmonici, veselo su proslavili svoju obljetnicu. Bila je to generacija polaznika II. Gimnazije iz Karlovca koja je proslavila zlatnu 50. obljetnicu mature. 

- Bili smo kompaktan i vrijedan razred, a razrednik nam je bio prof. Kukina koji nam je svima ostao u lijepo sjećanju. Dakako da smo se prisjetili naši gimnazijskih dana, uspomena, anegdota i pregršt vragolija koje smo kao i svaki mladi ljudi, srednjoškolci, imali. Bio je to lijep susret te je normalno da naviru prelijepa sjećanja na te krasne gimnazijske dane, a svaki takav novi susret budi nove emocije. Zaključili smo da ćemo se ubuduće sastajati svake prve subote u lipnju – kazao je Željko Maršić, od nedavno „friški“ umirovljenik . 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekada su dijelili srednjoškolske muke i klupe, a danas se tih iskustava s radošću prisjećaju i uživaju u smiraju života i zasluženim mirovinama bio bi zaključak ovog predivnog druženja i normalno uz želju za ponovnim viđenjem.

Na proslavi su se okupili: Mirjana Mašala Buhin, Nela (Horvatek) Vuković, Vera Gušić Ljepović, Đurđa (Lončar) Gojmerac, Darko Brnadić, Nikola Joksović, Jasminka Rajer Petrekanić, Mirna (Jerman) Korkut, Dubravka (Papst) Mlikan, Jasminka Bertoti, Mladen Kosijer, Branimir Milić, Branimir Hranilović, Jagoda (Čavlović) Laurić, Karmela (Kasunić) Fištrović, Gordana (Šegota) Trkulja, Željko Maršić, Marina (Čurjak) Lovrić i Vesna Starčević Sandrovac. 


Nisu se odazvali: Zoran Mikić, Paulina Pernar, Adrijana Đaković, Davorka (Adlešić) Klarić, Jasna (Rastovski) Martić, Ljubica Lalić, Vesna Župec, Branko Zanki, Marija (Bodrožić) Zorić, Vlasta (Kain) Marjanović, Biserka Nastav i Damir Rade.

Nažalost, preminuli su: Jadranka (Smenderovac) Brečko, Želimir Grbić, Zlatko Kučan, Vlasta (Havoić) Repić i Danko Martić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!