AKTUALNO / VIJESTI

DANI LUTAKA

Završen još jedan prekrasan lutkarski InPuT Fest - glavne nagrade odlaze u Kragujevac, a najviše njih u Italiju!

Završen još jedan prekrasan lutkarski InPuT Fest - glavne nagrade odlaze u Kragujevac, a najviše njih u Italiju!

Defileom središtem grada i lutkarskim showom ispred Gradskog kazališta Zorin dom završeno je treće izdanje Međunarodnog lutkarskog festivala InPuT Fest, koji je praktički od prvog dana prvog festivala Karlovac iskreno prigrlio na čelu s najmlađima, koji su i ove godine mogli pet dana uživati u mnogobrojnim predstavama iz Hrvatske, Srbije, Italije, Francuske, Španjolske... ali ne samo oni, jer kao i lani i ove godine prikazane su i lutkarske predstave za odrasle, u Hrvatskoj još uvijek pomalo nepoznate i izuzetno rijetke.

Oni najmlađi istinski su uživali i nije pretjerano reći da su za njih pobjednici - svi. No, kako festival ima natjecateljski karakter tako je posebno svečana na zatvaranju bila i dodjela nagrada, a na neki način može se reći da su se po mišljenju žirija izdvojile dvije predstave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

One najvažnije nagrade osvojilo je Pozorište za decu i mlade iz Kragujevca s predstavom "Tihi dečak". To je, naime, najbolja predstava festivala, a dobila je i nagrade za najbolji tekst te za najbolju režiju.

Talijanski Zaches Teatro dobio je za svoju Pepeljugu / Cenerentolu, pak, najviše nagrada - četiri. Nagrađeni su za najbolju scenografiju, najbolju kostimografiju, najbolju kreaciju lutaka i masaka te za najbolji umjetnički dojam.


Dvije nagrade odlaze u Francusku Dirtz Teatru za predstavu "Short Stories" - ona za najbolju animaciju/glumu te ona za najbolju glazbu.

"Kralj Edip" HNK Ivana pl. Zajca dobio je nagradu za najbolju grupnu animaciju/glumu, dok je posebnu nagradu dobio španjolski Aboonteatre za predstavu "Baby Esferic" koja je bila namijenjena već i za bebe od 6 mjeseci starosti.

Pogledajte fotogaleriju sa završnog dana i što drugo reći do - jedva čekamo 4. InPuT!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!