AKTUALNO / VIJESTI

SPORTSKA DONACIJA

Velika dm ženska utrka osigurala higijenske uloške za 14 škola - među njima Prirodoslovnu školu Karlovac i Srednju školu Slunj

Velika dm ženska utrka osigurala higijenske uloške za 14 škola - među njima Prirodoslovnu školu Karlovac i Srednju školu Slunj

Na dvanaestoj dm ženskoj utrci, održanoj ove subote, čak 4420 rekreativnih i profesionalnih trkačica te 1569 malih trkača promicalo je zdrav način života te su svojim sudjelovanjem podržali donaciju dm-a. Naime, za svaku kupljenu ulaznicu dm će donirati dva pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola, koje su se prijavile na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, među kojima su i Prirodoslovna škola Karlovac te Srednja škola Slunj.

Na Jarunu su se u subotu trčale četiri utrke, dvije namijenjene djeci te rekreativna i profesionalna ženska utrka. Najbrži krug oko Jaruna otrčala je Ana Štefulj, što je njena druga pobjeda u profesionalnoj dm ženskoj utrci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz važnost bavljenja sportom, dm ženska utrka skrenula je pozornost i na važnost brige o zdravlju. Sudionice su se za savjete o zdravlju kože mogle obratiti dermatolozima Hrvatskog dermatovenerološkog društva, a o menstrualnom zdravlju savjetovale su se s timom ginekologa koje je predvodio dr. sc. Trpimir Goluža, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije. Priliku za besplatan pregled kože iskoristio je 181 posjetitelj, a dermatolozi su njih 21 uputili na daljnje preglede.

dm ženska utrka danas se ubraja među najveća sportsko-rekreativna događanja u Hrvatskoj. Tijekom 12 godina održavanja u njoj je sudjelovalo više od 66.000 trkačica i malih trkača uz čiju je pomoć dm podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 134.000 eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!