AKTUALNO / VIJESTI

VELIK USPJEH

Mladi karlovački robotičari Maksim i Oskar Stanković Šprajc treći u Europi! Sada ih čeka svjetsko prvenstvo u Eindhovenu

Mladi karlovački robotičari Maksim i Oskar Stanković Šprajc treći u Europi! Sada ih čeka svjetsko prvenstvo u Eindhovenu

Nastupilo je čak 140 ekipa iz 24 države Europe i Afrike.

Mladi karlovački robotičari, braća Maksim i Oskar Stanković Šprajc (mentor Željko Stanković Šprajc) kao ekipa Zajednice tehničke kulture Karlovac pod nazivom ZTK Bros ostvarili su izvrstan uspjeh  na 5. Europskom RoboCup Junior natjecanju koje je održano u njemačkom gradu Hannoveru. Iznimno nadareni mladi Karlovčani osvojili su treće mjesto i brončana odličja u konkurenciji 140 ekipa iz 24 zemlje Europe i Afrike. 

Tijekom četiri dana natjecanja odradili su 10 individualnih vožnji, te jednu vožnju u super timovima, gdje su im partneri bili Švedska, te Italija. Inovativnim rješenjima, odličnom pripremljenošću i izvrsnim robotom su pokazali da mogu i znaju, te da su, bez obzira na ograničena sredstva u vrhu robotike. Uz veliku podršku obitelji i Zajednice tehničke kulture omogućava se razvoj i prikaz vještina i znanja koja su konkurentna na međunarodnom nivou. Maksim i Oskar su pokazatelji kvalitete kontinuiranog rada i potrebe za ulaganjem u programe ZTK Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo naporno natjecanje je predzadnje natjecanje prije svjetskog, koje se održava u nizozemskom Eindhovenu za mjesec dana. 

Izdvojeno


Reci što misliš!