AKTUALNO / VIJESTI

UPALJEN METEOALARM

Oluja protutnjala Hrvatskom, ali nije gotovo! Evo gdje danas postoji opasnost od novog nevremena

Oluja protutnjala Hrvatskom, ali nije gotovo! Evo gdje danas postoji opasnost od novog nevremena
foto ilustracija - Pixabay.com

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme.

Oluja i nevrijeme poharali su dijelove Hrvatske u ponedjeljak, a meteoalarmi su za više regija upaljeni i u utorak. Vatrogasci su tako imali pune ruke posla početkom tjedna zahvaljujući snažnoj kiši i vjetru koji su stvarali probleme u Zagrebu, a nevrijeme s tučom poharalo je i Slavoniju gdje su stradali krovovi, fasade i automobili.

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Očekuje se pojačana i jaka, moguća i vrlo jaka bura s udarima vjetra do 110 kilometara na sat. Iz DHMZ-a upozoravaju i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veću štetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, kao i prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Osjetno svježije


Nakon toplinskog vala i za mnoge nesnosnih vrućina, i danas će se nešto lakše disati. Temperature će se kretati oko 23 Celzijeva stupnja, a živa u termometru ići će najviše do 28 stupnjeva.

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku zemlje i u Dalmaciji gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Poslijepodne sa sjeverozapada smanjenje naoblake, ali lokalno će i dalje mogući pljuskovi, osobito na jugu, izvijestio je DHMZ. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni.

"Na sjevernom Jadranu razvedravanje pa tek mjestimice u gorju i unutrašnjosti Istre iz zaostalih oblaka može pasti koja kap kiše. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a uz zapadnu obalu Istre jugozapadnjak. I ovdje manje toplo, uz more između 25 i 27 °C, u gorju 20-ak stupnjeva", prognozirao je RTL-ov meteorolog Sven Vorkapić.

Izdvojeno


Reci što misliš!