VIJESTI / CRNA KRONIKA

podignuta optužnica

Francuskinja marokanskog porijekla uhvaćena u krijumčarenju 17 Sirijaca: Branila se šutnjom, ali je jedan svjedok ispričao sve

Francuskinja marokanskog porijekla uhvaćena u krijumčarenju 17 Sirijaca: Branila se šutnjom, ali je jedan svjedok ispričao sve
ilustracija - Ivica Galovic/PIXSELL

Sirijac kaže da je za njega plaćen put do Austrije još dok je bio u Siriji.

Rođena Marokanka s francuskim državljanstvom u dobi od 45 godina uhvaćena je u krijumčarenju migranata, te je Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje ovih dana podiglo optužnicu. Terete ju da je 30. prosinca prošle godine oko 6.20 sati u Slunju u namjeri da se materijalno okoristi u teretnom vozilu Renault Master francuskih oznaka prevozila 17 ilegalnih migranata, državljana Sirije.

Prilikom ispitivanja okrivljenica se branila šutnjom, pa nije poznata njezina strana priče. Isto tako nije poznato za koji iznos se upustila u ovo kazneno djelo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ispitani su migranti kao svjedoci. Jedan od njih je ispričao kako je, još dok je bio u Siriji, za njega položen novac za putovanje do Austrije, a marokanska državljanka trebala je odraditi prijevoz do tamo iz Republike Hrvatske.

Došao je u Bosnu i Hercegovinu iz Srbije te je boravio u kampu u Bihaću. Nekoliko dana prije nego što su bili zaustavljeni od strane policije, dočekala su ih tri vozila i prevezli su ih do nekog šumskog područja. Nakon toga krenuli su pješice u smjeru državne granice s Republikom Hrvatskom, a vodič im je bio najvjerojatnije Marokanac, što je zaključio po naglasku. Kada su prešli hrvatsku granicu na šumskom području, hodali su četiri sata i čekali da po njih dođe vozilo.


Budući da vozilo nije došlo, dvije noći su spavali u šumi. Nakon nekog vremena, našli su se na cesti i tada je po njih došlo veće vozilo, a radi se o vozilu koje je bilo organizirano za njihov prijevoz. U vozilo ih je ušlo sedamnaest. Cijelo vrijeme s njima je bio Marokanac koji je pregovarao, ali on na kraju nije ušao u vozilo. Tim velikim vozilom, navodi, upravljala je vozačica, a tovarni prostor je bio odvojen od kabine, tako da s njom od početka pa sve do zaustavljanja po policijskim službenicima nisu kontaktirali.

Policija joj je izuzela mobitel u kojemu su pronašli komunikaciju s krijumčarima.

Izdvojeno


Reci što misliš!