AKTUALNO / VIJESTI

DANI ŽIDOVSKE BAŠTINE

U sjećanje na Izidora Grossa održan turnir u problemskom šahu i simultanka na Promenadi u kojoj je Tihana Iveković slavila 18,5 - 1,5

U sjećanje na Izidora Grossa održan turnir u problemskom šahu i simultanka na Promenadi u kojoj je Tihana Iveković slavila 18,5 - 1,5

U okviru Zvjezdanog ljeta ali i Dana Židovske baštine u Karlovcu, jučer je na Promenadi održana i već tradicionalna šahovska simultanka na kojoj je ovog puta protiv 20 protivnika zaigrala hrvatska šahovska reprezentativka Tihana Iveković.

Protivnici hrvatskoj FIDE majstorici bili su raznoliki, od mladih karlovačkih šahista uključujući sedmogodišnjeg Mateja Maljevca do gradskih političara koji očito vole šah i znaju ponešto o njemu poput gradonačelnika Damira Mandića, ali i oporbenih vijećnika Dobriše Adameca i Dimitrija Birača. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iveković je slavila sa 18,5 - 1,5 pri čemu je ostvarila 18 pobjeda. Mladi domaći šahist Filip Belavić je uspio doći do pobjede, a remi je izborio nizozemski turist George Verhaegen koji se zatekao na Promenadi, upitao može li igrati, a kako je jedan stol ostao slobodan dobio i prigodu te izvukao remi!

Dan prije održan je i "Memorijal Izidor Gross" u okviru kojeg je održan turnir u problemskom šahu, čiji je Gross jedan od začetnika i rodonačelnika u Hrvatskoj. Prvo mjesto osvojio je Velimir Conjar sa 35 bodova, a opet je oduševio mali Matej Maljevac, izuzetni šahovski talent, koji je također prikupio 35 bodova, ali je trebao tek nešto malo više vremena za rješavanje, dok je treći bio Željko Bedić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!