AKTUALNO / VIJESTI

ZABORAVILI NA NAŠE HEROJE?

Spomen ploča sportaša- branitelja na Školskoj sportskoj dvorani bez cvijeća i lampiona!

Spomen ploča sportaša- branitelja na Školskoj sportskoj dvorani bez cvijeća i lampiona!

Među hrvatskim braniteljima bilo je puno sportaša. U karlovačkom kraju poginula su 43 sportaša i sportska djelatnika.

Povodom 50 godina izgradnje Školske sportske dvorane, na dvorani na Rakovcu 21. listopada 2017., Mladost i KŠZ postavili su spomen ploču s imenima 43 karlovačka sportaša i sportska djelatnika koji su poginuli u obrani Domovine na karlovačkom području. 

Nažalost, nakon 7 godina kako je postavljena spomen-ploča nitko od odgovornih iz Karlovačke športske zajednice (KŠZ), Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) i Školske sportske dvorane (ŠSD) nije se sjetio da bi možda bilo dobro povodom Oluje, a u spomen na sportaše-branitelje, ispod spomen-ploče staviti vijenac i zapaliti lampion.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zar se tako brzo zaboravljaju naši heroji?! Bilo to najmanje što bi se u spomen i poštovanje na njih moglo učiniti. Nakon ove pozitivne kritike vjerujemo da se idućih godina to više neće ponoviti.

----------------------------------------------------------------------------------------------


U skladu s odredbama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, 5. kolovoza obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Blagdan je to kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobođen grad Knin.

Započevši 4. kolovoza, u ranim jutarnjim satima, akcija Oluja nastavila se oslobađanjem Svetog Roka i više gradova na širem okupiranom području. Petoga kolovoza, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava; 6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a već 7. kolovoza akcija Oluja je završena. Nakon 84 sata, uz Knin, oslobođeno je jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Izdvojeno


Reci što misliš!