AKTUALNO / VIJESTI

Presuđeno

Sud oslobodio odgovornosti Ceste Karlovac i Županijsku upravu za ceste za slučajeve oštećenja automobila u prometu na području Slunja

Sud oslobodio odgovornosti Ceste Karlovac i Županijsku upravu za ceste za slučajeve oštećenja automobila u prometu na području Slunja
foto ilustracija

Odlučivalo se po prijavama policije

Općinski sud u Karlovcu je nedavno odlučivao u dva slučaja po prijavama policije o odgovornosti cestarskih tvrtki Ceste Karlovac i Županijska uprava za ceste Karlovca za oštećenja na automobilima u prometu iz 2021. godine i stalna služba u Slunju ih je oslobodila odgovornosti.

Tako je 23. studenog u 14 sati u Slunju oštećen automobil muškarca koji se kretao iz Slunja u smjeru Primišlja kada je udario u šaht i pritom mu je oštećen zadnji desni nosač amortizera. ŽUC se branio da ne održava mjesne sustave odvodnje i da je za to odgovorna slunjska tvrtka Komunalac, odnosno Aquaterm kao izvoditelj radova, što je prihvaćeno te je presuđeno da se ne radi o oštećenju kolnika koje ulazi u redovno održavanje, a da su Komunalac i Aquaterm sanirali štetu na cesti te je sud zaključio iz toga da je njihova odgovornost nesporna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Desetog prosinca u 20,20 sati je oštećeno par automobila na državnoj cesti u Pavlovcu koji su se kretali iz smjera Karlovca i naletjeli na odronjeno kamenje, a sud je utvrdio da Ceste Karlovac kao netko tko za Hrvatske ceste održava tu prometnicu nije odgovoran i da je riječ o višoj sili jer je njihova ophodnja već prolazila onuda, a odron se zbio nakon zadnje od tog dana.

- Nije bilo mogućnosti pravovremenog reagiranja – navedeno je u presudi.


Uz navedene tvrtke su oslobođene odgovornosti za te slučajeve i njihove odgovorne osobe.

Izdvojeno


Reci što misliš!