AKTUALNO / VIJESTI

PALE SE METEOALARMI

Slovenci na oprezu zbog mogućih oluja s obilnim oborinama! Olujni "zid" približava se našim krajevima, pogledajte tko je prvi na udaru

Slovenci na oprezu zbog mogućih oluja s obilnim oborinama! Olujni
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Neverin

Za ostali dio zemlje, osim za Slavoniju izdan je žuti alarm. "Mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina", stoji u upozorenju.

Opasno vrijeme približava se Hrvatskoj. Za riječku regiju izdan je narančasti meteoalarm. "Moguće je grmljavinsko nevrijeme. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", objavio je DHMZ, a prenosi Danas.hr.

Za ostali dio zemlje, osim za Slavoniju izdan je žuti alarm. "Mogući su izraženiji pljuskovi i grmljavina", stoji u upozorenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neverin javlja da u Hrvatskoj imamo prve izraženije nestabilnosti zapadno od Hrvatske. Prema večeri i u noći na petak sve će ih više biti s naše strane Jadrana. "U četvrtak u drugom dijelu dana i u noći na petak stižu nam grmljavinski pljuskovi, uz obalu često i izraženiji uz veće količine kiše u kratkom razdoblju.U unutrašnjosti znatno manje oborina, a na istoku zemlje mjestmice i bez kiše. Od petka svježije, ali će Slavonija i dijelovi Dalmacije i dalje mjeriti oko ili malo iznad 30 °C. Zamjetnije osvježenje stiže početkom idućeg tjedna", kažu.

Slovenci upozoravaju da stiže nevrijeme. "Postoji mogućnost jačeg nevremena s jačim pljuskovima, udarima vjetra i mogućnošću tuče promjera do 3 cm. Moguća je manja materijalna šteta", objavljeno je na Neurje.si.


"Iznad zapadnog Sredozemlja nalazi se ciklonsko područje, na koje je povezana oslabljena fronta, koje će nas danas preći. Također, zbog ciklona, na nadmorskim visinama kroz južne vjetrove dolazi malo hladniji zrak, što će rezultirati razvojem oluja koje će tijekom dana preći veći dio zemlje. Prvi se kreće prema Sloveniji i hrvatskoj Istri, gdje vrijede nešto bolji uvjeti za nevrijeme. Oluje mogu biti praćene jakim grmljavinom, udarima groma, pljuskovima pa čak i malom tučom, što je manje vjerojatno. Još jače oluje sa padavinama mogu se formirati na jugu i unutrašnjosti zemlje. Zbog opće suše, ovakve padavine mogu uzrokovati probleme sa klizištima. Za vikend će biti malo stabilnije. Od ponedjeljka će biti većih padavina zbog sekundarnog ciklona iznad Jadrana", javlja Neurje.si.

Izdvojeno


Reci što misliš!