AKTUALNO / VIJESTI

skroz neobično

Karlovčanin je zdravstveno nesposoban za upravljanje vozilom, a ipak je vozio - vozačku koju ionako nema sud mu oduzeo na četiri mjeseca

Karlovčanin je zdravstveno nesposoban za upravljanje vozilom, a ipak je vozio - vozačku koju ionako nema sud mu oduzeo na četiri mjeseca
Hrvoje Jelavić / Pixsell

Na sudu su to objasnili "dodatnim preventivnim djelovanjem".


Iako je na liječničkom pregledu obavljenom prije četiri godina utvrđeno da je nesposoban za upravljanje automobilom, 41-godišnji Karlovčanin upravljao je vozilom. Uhvaćen je 1. veljače 2021. godine u 15.10 sati u Dugoj Resi. Također je utvrđeno da je ranije kažnjavan zbog istog prekršaja.

Njegov predmet završio je na Prekršajnom sudu u Dugoj Resi, gdje je ovih dana i kažnjen, i to drastično, odredili su mu novčanu kaznu od 1320 eura, iako se tamo osobno nije pojavio jer mu nikada nisu uspjeli uručiti poziv.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je evidentno da je zdravstveno nesposoban za polaganje vozačkog ispita, te neće imati vozačku dozvolu, pa shodno tome ima doživotnu zabranu upravljanja automobilom, dugoreški sud mu je izrekao zaštitnu mjeru upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od četiri mjeseca. Zaključili su kako je to "nužno radi otklanjanja okolnosti koje poticajno djeluju na počinitelja prekršaja i da bi dodatno preventivno djelovalo na buduće ponašanje okrivljenika, jer postoji opasnost da bi okrivljenik mogao ponovno počiniti istovrsni prekršaj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!