AKTUALNO / VIJESTI

DOBITNICI ZLATNE KUNE

PPK karlovačka mesna industrija i dalje najuspješnija velika tvrtka u Karlovačkoj županiji

PPK karlovačka mesna industrija i dalje najuspješnija velika tvrtka u Karlovačkoj županiji

U karlovačkoj tvrtki su naveli da zapošljavaju 700 djelatnika, a proizvodni pogoni tvrtke prostiru se na više od 25.000 kvadratnih metara.

PPK karlovačka mesna industrija dobitnik je plakete Zlatna kuna za najuspješniju veliku tvrtku u Karlovačkoj županiji za 2023. godinu. Tradicionalno priznanje Hrvatske gospodarske komore za uspješnost i izvrsnost poslovanja te doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini dodjeljuje se na temelju rangiranja pokazatelja poslovanja dobivenih obradom podataka iz godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika. Uz financijske pokazatelje, pri odabiru najboljih vrednuje se ESG rating, koji se dodjeljuje na temelju pristupa tvrtke održivosti poslovanja prema okolišu i društvu te usvojenim praksama upravljanja.

- Ponosni smo na to što smo u 2023. godini zadržali stabilnu poziciju na tržištu, ali i povjerenje naših zaposlenika, kupaca i poslovnih partnera. Unatoč nepredvidivim tržišnim okolnostima, ostvarili smo značajan rast prihoda i bruto dobiti. Kontinuitet investicija ostao je prioritet pa je tako u dugotrajnu imovinu uloženo 3,3 milijuna eura. Pustili smo u rad novi skladišno-logistički centar, nastavili s ulaganjima u farmu Šumbar, vozni park i proširenje market-mesnice u krugu tvornice, kao i u naše zaposlenike koji su najzaslužniji za ove rezultate. I u ovoj godini nastavljamo s modernizacijom strojeva i opreme - nabavljena je nova linija za narezivanje salama i kobasica kapaciteta 800 tona godišnje, u planu je nova linija za pakiranje masti većeg kapaciteta od dosadašnje, a u dolasku su i novi kotlovi za proizvodnju čvaraka. Uskoro započinjemo i s izgradnjom nove plinsko-redukcijske stanice vrijedne milijun eura, što je na tragu naših dosadašnjih ulaganja u projekte usmjerene na zaštitu okoliša, a ujedno je i preduvjet za daljnje povećanje proizvodnih kapaciteta, poručio je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U karlovačkoj tvrtki su naveli da zapošljavaju 700 djelatnika, a proizvodni pogoni tvrtke prostiru se na više od 25.000 kvadratnih metara. Proizvodni kapacitet iznosi 25.000 tona svježeg mesa i 10.000 tona prerađevina godišnje. Djelatnost obuhvaća i ratarsku proizvodnju na više od 700 hektara zemljišta te uzgoj junadi na farmi Šumbar, godišnjeg proizvodnog kapaciteta 2.200 grla.

Proizvodni asortiman sastoji se od svježeg mesa pakiranog u kontroliranoj atmosferi, trajnih i polutrajnih kobasica i salama te mesnih prerađevina – konzervi, masti i čvaraka. Pogon za proizvodnju čvaraka najmoderniji je i među nekoliko najvećih takvih objekata u čitavoj Europskoj uniji. Osim na policama svih većih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, PPK proizvodi prisutni su na njemačkom, mađarskom, bugarskom, belgijskom, austrijskom, slovenskom i ostalim tržištima EU te preostalom djelu Europe.


- U Karlovačkoj se županiji možemo pohvaliti s nekoliko tvrtki čije je uspješno dugogodišnje poslovanje i održavanje visoke kvalitete proizvoda dovelo do toga da ih se na neki način može smatrati i brendom našeg grada, a PPK karlovačka mesna industrija sigurno je jedna od njih. Sa zadovoljstvom ponovno čestitamo vlasnicima, upravi i svim vrijednim zaposlenicima PPK na plaketi Zlatna kuna za izvrsne poslovne rezultate u prošloj godini. Poznato je da čitav sektor hrvatske prehrambene industrije posluje u izazovnim vremenima ne samo izrazito jake konkurencije stranih proizvoda, već i nužne prilagodbe klimatskim i okolišnim ciljevima te novim EU uredbama u području ambalaže i sigurnosti hrane. Tu je, zahvaljujući kontinuiranom strateškom promišljanju razvoja tvrtke, investiranju u nove tehnologije, proizvode, energetsku učinkovitost i što je jako važno - ljudske resurse, PPK u mnogim segmentima predvodnik domaće industrije. S obzirom na najave iz tvrtke o daljnjim investicijama i razvojnim projektima, s velikim optimizmom očekujemo nove poslovne uspjehe koji će se odraziti i na unaprjeđenje konkurentnosti ukupnog županijskog gospodarstva, izjavila je povodom dodjele plakete Brigita Palajsa-Škarjak, v.d. predsjednice Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac.

Sistematičan pristup u poslovanju kroz investicije u sve aspekte poslovnog i proizvodnog procesa ostaje prioritet PPK karlovačke mesne industrije i u nadolazećem razdoblju, navodi se kao i da "nastavljaju graditi budućnost na ovim temeljima, kako bi osigurali daljnji rast i nova zapošljavanja, ali i doprinos razvoju karlovačkog kraja i cjelokupnog gospodarstva".

Izdvojeno


Reci što misliš!