AKTUALNO / VIJESTI

OKUPLJANJE GRAĐANA

„Generalna Proba“ dubovačkog Bratstva pred glavnu godišnju feštu za blagdan Martinja

„Generalna Proba“ dubovačkog Bratstva pred glavnu godišnju feštu za blagdan Martinja

Članovi dubovačkog Bratstva okupljaju su najmanje šest puta godišnje, obično prigodom blagdana, a obavezno za Martinje kada biškup krsti mlado vino koje najčešće sami naprave u podrumu Vile Katušin na Grdunu, u vlasništvu Igora Katušina.

Ovu kišnu subotu okupili su se da bi imali „generalnu probu“ pred glavnu godišnju feštu za Martinje, a koja će biti održana za nešto više od mjesec dana. Tradicionalno je podignut hrvatski barjak kojega je ovoga puta na koplje podigao brat Zlatko Špoljarić iz Kanade, otpjevana je himna, pročitan je i usvojen zapisnik, a ručak je bio po receptu 'MasterChef' brata Ivana Pogelšeka

Inače, Muško, veselo, žabarsko bratstvo Kvaka '85. osnovano je prije 39 godina, 1985., a osnovalo ga je 22 člana Veslačkog kluba Korana, starijih Dubovčaka s Kvake. Tradicija Muškog, veselog, žabarskog bratstva Kvaka '85. niti u kojem slučaju ne smije nestati zato su prije desetak godina krenuli u pomlađivanje. Ne smije ih biti više od 25, tako im, naime, nalaže statut Bratstva. Jednom godišnje, a to je upravo za Martinje, u članstvo primaju nove članove, braću.

Izdvojeno


Reci što misliš!