AKTUALNO / VIJESTI

VIKEND AKCIJA

Za vikend 261 prometni prekršaj - najpijaniji vozač imao 1,51 promila u krvi, a "brzinski rekorder" vozio 154 km/h

Za vikend 261 prometni prekršaj - najpijaniji vozač imao 1,51 promila u krvi, a
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najviše prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine kretanja vozila.

Tijekom proteklog vikenda od 11. do 13. listopada na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      

Tom prilikom utvrđen je 261 prekršaj, a od toga se devet prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 103 prekršaja na prekoračenje brzine kretanja vozila, 42 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te šest na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 154 km/h na autocesti A-1 na području Karlovca, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 12. listopada kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka na području grada Duga Rese, a iznosila je 1,51 promil. Također su policijski službenici utvrdili da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta, a s obzirom da je isti višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uz optužni prijedlog, jučer je, 13. listopada, doveden na nadležni Općinski sud. U optužnom prijedlogu zatražena je novčana kazna, kazna zatvora, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljana motornim vozilom te oduzimanje vozila. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije te trajno oduzimanje osobnog vozila.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!