VIJESTI / CRNA KRONIKA

NA ŠENGENSKOJ GRANICI

Pala grupa dobro uigranih krijumčara migranata! Na području Cetingrada i Vojnića uhvaćeno osam osoba koji su kombijem prevozili migrante

Pala grupa dobro uigranih krijumčara migranata! Na području Cetingrada i Vojnića uhvaćeno osam osoba koji su kombijem prevozili migrante
foto ilustracija - Pixabay/Pixsell

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca i dvije ženske osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
- U ponedjeljak, 29. svibnja, policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad na području općine Cetingrad tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi zaustavili teretno vozilo - kombi hrvatskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Bjelorusije, dok je suvozač bio 33-godišnji državljanin Bjelorusije. Prilikom kontrole, u vozilu je zatečeno 13 stranih državljana, pojašnjavaju iz karlovačke policije. 

Dodaju kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da su i državljani Latvije, 34-godišnjak i 35-godišnjakinja također sudjelovali u počinjenju kaznenog djela, na način da su bili prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeći dan, u utorak 30. svibnja, policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke također na području općine Cetingrad zaustavili osobni automobil srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Republike Srbije. Tijekom kontrole, u automobilu je zatečeno šest stranih državljana.

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su državljani Republike Srbije, 43-godišnjak i 27-godišnjakinja također sudjelovali u počinjenju kaznenog djela, na način da su upravljajući osobnim automobilom služili kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, poručuju iz PU karlovačke. 

Istoga dana ubrzo su i na području općine Vojnić policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad zaustavili teretno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Utvrđeno je kako je u vozilu prevozio 26 stranih državljana.

- Tijekom postupanja policije utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni, dodaju u policiji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!