VIJESTI / CRNA KRONIKA

NAORUŽAN I OPASAN

Drama u Slunju! 63-godišnjak u namjeri zastrašivanja susjedovog psa u glavu upucao i ranio 58-godišnju ženu, policija ga uhitila

Drama u Slunju! 63-godišnjak u namjeri zastrašivanja susjedovog psa u glavu upucao i ranio 58-godišnju ženu, policija ga uhitila

Izvršena je pretraga doma i automobila, pa je tako policija pronašla prepravljenu vojničku pušku, zračnu pušku i poluautomatsku pušku.

Policijski službenici Policijske postaje Slunj su u ponedjeljak, 20. studenog, postupajući po zaprimljenoj dojavi o ranjavanju iz zračne puške na području Slunja uhitili 63-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" te su nad muškarcem započeli provođenje kriminalističkog istraživanja od kojeg su odmah oduzeli zračnu pušku iz koje je pucao, izvijestili su iz PU karlovačke. 

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 20. studenog iz neprijavljene zračne puške iz svog dvorišta u namjeri zastrašivanja susjedovog psa ispalio dijabolu koja je slučajno pogodila u bradu 58-godišnju ženu u blizini i lakše ju ozlijedila, pojašnjavaju iz policije. 
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su i pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi kao i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičenog, a kojom prilikom je pronađena jedna prepravljena vojnička puška, jedna zračna puška i jedna poluautomatska puška.
 
- Protiv osumnjičenog bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog posjedovanja neprijavljenih zračnih pušaka, kažu u policiji. 
 
Dodaju i kako u odnosu na ostale puške pronađene prilikom pretraga slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, odnosno vještačenje. Po okončanju istrage nadležnom će tijelu biti proslijeđeno odgovarajuće pismeno protiv osumnjičenog muškarca.

Izdvojeno


Reci što misliš!