VIJESTI / CRNA KRONIKA

TKO JU JE POTPALIO?

Požar vikendice u Mihalić Selu je podmenut, policija pokrenula istragu protiv nepoznatog počinitelja - šteta je velika

Požar vikendice u Mihalić Selu je podmenut, policija pokrenula istragu protiv nepoznatog počinitelja - šteta je velika
Facebool DVD Belavići - screenshot

Utvrđeno da je do požara došlo namjernom ljudskom radnjom izazivanjem otvorenog plamena, a točan uzrok i način nastanka požara utvrditi će se naknadnim vještačenjima.

Požar vikendice u Mihalić Selu buknuo je na Božić oko 1 sat poslije ponoći, a kako se čini došlo je do namjernog potpaljivanja imovine 81-godišnjakinje.

- Požar su lokalizirali i ugasili vatrogasci, a tijekom dana obavljen je kriminalističko-tehnički pregled mjesta događaja te je nastavljeno osiguranje mjesta događaja kako bi se proveo očevid i utvrdio točan uzrok nastanka požara, kažu u policiji.
 
Danas je na mjestu događaja obavljen je očevid uz prisutnost vještaka za požare iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“  kojim je utvrđeno da je do požara došlo namjernom ljudskom radnjom izazivanjem otvorenog plamena, a točan uzrok i način nastanka požara utvrditi će se naknadnim vještačenjima. Materijalna šteta prema nestručnoj procjeni veća je od 55 tisuća eura.
 
- Zbog svega utvrđenog protiv nepoznatog počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te daljnje kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, izvijestila je policija.

Izdvojeno


Reci što misliš!