VIJESTI / CRNA KRONIKA

BJELOSVJETSKI PROBISVJETI

Policijske potjere za krijumčarima migranata na karlovačkom području gotovo svakodnevne! U tri dana uhvaćeno još šest "prijevoznika"

Policijske potjere za krijumčarima migranata na karlovačkom području gotovo svakodnevne! U tri dana uhvaćeno još šest
foto čitatelj KAportala/ilustracija

Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Policija se oglasila povodom hvatanja krijumčara migranata, a kako nam kažu, proveli su kriminalističko istraživanje nad šestoricom muškaraca u dobi od 40, 20, 36, 41, 20 i 40 godina (državljani Albanije, Poljske, Bosne i Hercegovine i Moldavije) i 36-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine.

- Na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su od 31. prosinca 2023. godine do 3. siječnja 2024. godine u šest odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje stranih državljana, kažu u policiji.
 
Na području Slunja i Karlovca te općine Krnjak i Rakovica policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim, kombi i teretnim vozilima (nacionalnih oznaka Velike Britanije, Poljske te Bosne i Hercegovine) i prevozili veći broj stranih državljana.

U četiri događaja su policijski službenici svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti vozila međutim vozači su se oglušili i nisu se zaustavili već su se nastavili kretati vozilima. Od toga, u dva događaja su vozači nad vozilima izgubili kontrolu i udarili u posječeno drvo (panj) pored kolnika. Četvorica vozača i suvozačica su se po zaustavljanju vozila dali u bijeg međutim nakon potrage svi su pronađeni.

Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

- Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, navodi se u priopćenju.                   

Izdvojeno


Reci što misliš!