VIJESTI / CRNA KRONIKA

TKO JE VOZIO TERENAC?

Policijska istraga strašne nesreće kod Karlovca ide u dva smjera! Moldavac iz karlovačke bolnice prebačen u Zagreb, još nema formalnog osumnjičenika

Policijska istraga strašne nesreće kod Karlovca ide u dva smjera! Moldavac iz karlovačke bolnice prebačen u Zagreb, još nema formalnog osumnjičenika

Još uvijek nije utvrđen identitet smrtno stradale osobe iz terenca, zna se samo da se radi o muškarcu mlađe dobi čije su tijelo pronašli nakon što su podigli Mitsubishi.

 

Karlovačka policija istražuje sve okolnosti strašne prometne nesreće na autocesti A-1 kod Karlovca, a kako doznaje Jutarnji list, istraga ide u dva smjera. 

Podsjetimo, u sudaru su poginule tri osobe, a čak 12 je ozlijeđeno. Jutarnji navodi da će osim detalja nesreće pokušati rasvijetliti i slučaj krijumčarenja migranata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doznaju da policija ima indicije tko je vozio Mitsubishi kobne noći, te da je krijumčar ljudima odgovoran za strašan događaj na autocesti. Radi se, naime, o državljaninu Moldavije koji je i sam u nesreći teško ozlijeđen te je u nedjelju prebačen iz Opće bolnice Karlovac u KBC Sestre milosrdnice u Zagreb. On se, imamo o tome potvrdu iz bolnice, izjasnio kao Moldavac te je izjavio da je u Mitsubishiju sjedio na mjestu suvozača. Druge detalje nije otkrio.

Policija, piše Jutarnji, Moldavcu ne vjeruje. Smatraju da je upravo on sjedio za volanom terenca i da izjavom da je bio suvozač samo nastoji sa sebe odvratiti pažnju, svjestan tragedije za koju bi mogao biti odgovoran. Izvor blizak istrazi otkriva da su istražitelji izuzeli mikrotragove s njegove odjeće i cipela, a isto tako i iz unutrašnjosti vozila, kao i biološke tragove s volana, koji će biti poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja u Zagrebu. Još uvijek nema formalnog osumnjičenika za nesreću, a nakon ovog vještačenja to će biti ozlijeđeni Moldavac ili će se sumnja s njega otkloniti.

Još uvijek nije utvrđen identitet smrtno stradale osobe iz terenca, zna se samo da se radi o muškarcu mlađe dobi čije su tijelo pronašli nakon što su podigli Mitsubishi. Nad tim tijelom obavlja se obdukcija, kao i nad tijelima smrtno stradalih supružnika iz Rijeke koji su bili u drugom vozilu.

Policija utvrđuje i tko su preostali putnici iz Mitsubishija, njih 11. Za sada se pouzdano zna da su se šestorica izjasnila kao Egipćani, četvorica su hospitalizirana u karlovačkoj bolnici, zatim 15-godišnji dječak koji je jučer iz ogulinske bolnice također prebačen u bolnicu Sestre milosrdnice s teškim ozljedama, kao i 17-godišnjak zaprimljen na Rebru, koji je prošao s lakšim ozljedama.

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić Jutarnjem je jučer potvrdila da su svi pacijenti stabilno, uključujući transportiranog Moldavca s teškom ozljedom kralježnice. Iako dvojica migranata s lakšim ozljedama inzistiraju da budu otpušteni, bit će neko vrijeme zadržani. Svi migranti odbijaju komunikaciju.

Izdvojeno


Reci što misliš!