VIJESTI / CRNA KRONIKA

POKUŠAJ UBOJSTVA

Istražni zatvor za Karlovčanina (25) koji je na Gazi nožem izbo 38-godišnjaka: Čovjek nije preminuo samo zbog spleta okolnosti i brze liječničke reakcije

Istražni zatvor za Karlovčanina (25) koji je na Gazi nožem izbo 38-godišnjaka: Čovjek nije preminuo samo zbog spleta okolnosti i brze liječničke reakcije
Pixabay.com/PIXSELL

Prijeti mu nekoliko godina zatvora, ovisno o svim okolnostima djela, odnosno mogućim otegotnim i olakotnim okolnostima koje će sud također utvrđivati tijekom postupka.

Muškarac u dobi od 25 godina koji je, kako se sumnja, nožem pokušao ubiti 38-godišnjaka u kafiću na području gradske četvrti Gaza zadržan je u istražnom zatvoru, koji mu je odredio sudac istrage Županijskog sud u Karlovcu, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva.

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 12. veljače 2024., nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog državljanina Republike Hrvatske (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja, navode, da je "osumnjičeni 25-godišnjak 11. veljače 2024., u jednom ugostiteljskom objektu na području grada Karlovca počinio navedeno kazneno djelo, odnosno da je bez povoda nanio 38-godišnjem hrvatskom državljaninu teške ozljede, a teže posljedice, kao i smrtni ishod izbjegnuti su stjecajem okolnosti i pravovremenom liječničkom intervencijom".

- Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog da se protiv 25-godišnjeg osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je u cijelosti prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor - kažu karlovački tužitelji.

Ukoliko mu u sudskom postupku bude dokazano kazneno djelo, prijeti mu nekoliko godina zatvora, ovisno o svim okolnostima djela, odnosno mogućim otegotnim i olakotnim okolnostima koje će sud također utvrđivati tijekom postupka.

Izdvojeno


Reci što misliš!