VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

Karlovačka policija spriječila još pet slučajeva krijumčarenja migranata! Uhvaćeni državljani Sirije, Rumunjske, Austrije i Hrvatske

Karlovačka policija spriječila još pet slučajeva krijumčarenja migranata! Uhvaćeni državljani Sirije, Rumunjske, Austrije i Hrvatske
foto čitatelj KAportala/ilustracija

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenih podnesene su kaznene prijave

Gužva na migrantskoj ruti kroz Karlovačku županiju ne jenjava pa policija ima pune ruke posla. Iz PU karlovačke nam sad javljaju da su njihovi službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija od 12. do 14. veljače, u pet odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenja.
 
- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su osobe starosti između 21 i 48 godina (državljani Sirije, Rumunjske, Austrije i Hrvatske), iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, kažu u policiji te dodaju da su strane državljane prevozili u osobnim i kombi vozilima, a dva osobna automobila služila su kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.
 
Prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
- Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Protiv 23-godišnjeg rumunjskog državljanina podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, navode u policiji.
 
Prema trojici osumnjičenika policijski službenici postupali su i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojeno


Reci što misliš!