VIJESTI / CRNA KRONIKA

PREVOZE ILEGALCE

Karlovačka policija uhvatila još petoricu krijumčara migranata! U "poslu" Ukrajinac, Čeh, Poljak, Rumunj i Indijac

Karlovačka policija uhvatila još petoricu krijumčara migranata! U
foto čitatelj KAportala/ilustracija

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv petorice osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Karlovačka policija jutros je izvijestila o novim akcijama hvatanja krijumčara migranata, pa tako navode da su proveli kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od 35, 31, 27, 50 i 52 godine(državljani Ukrajine, Češke, Poljske, Rumunjske i Indije s dozvolom boravka u Republici Hrvatskoj).

Svi se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Također je provedeno i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim državljaninom Francuske i 36-godišnjim državljaninom Turske s dozvolom boravka u Francuskoj zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, kažu nam u policiji.

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u šest slučajeva, od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave karlovačke kontrolirali vozače koji su upravljali osobnim i kombi vozilima (ukrajinskih, čeških, njemačkih, francuskih, bugarskih i hrvatskih nacionalnih oznaka) i prevozili strane državljane. Utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.  

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv petorice osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta te su predani pritvorskom nadzorniku.

Protiv 26-godišneg državljanina Francuske i 36-godišnjeg državljanina Turske s dozvolom boravka u Francuskoj podnijet je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima. Prema 35-godišnjem državljaninu Ukrajine postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

Izdvojeno


Reci što misliš!