VIJESTI / CRNA KRONIKA

GUŽVA NA RUTI

Karlovačka policija uhvatila trojicu krijumčara migranata, u jednom automobilu imali i prethodnicu! U pritvoru Nijemac, Španjolac i Bugarin

Karlovačka policija uhvatila trojicu krijumčara migranata, u jednom automobilu imali i prethodnicu! U pritvoru Nijemac, Španjolac i Bugarin

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Karlovačka policija ponovo javlja o novim akcijama suzbijanja krijumčarenja migranata na području PU karlovačke.

Kažu da su službenici koji su zaduženi za te poslove od 29. ožujka ujutro do 30. ožujka ujutro, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici PU karlovačke proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca starosti između 32 i 50 godina (državljani Španjolske, Bugarske i Njemačke), kažu nam u policiji.

Strane državljane su prevozili u teretnom i osobnom automobilu na području Rakovice i Slunja, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
- Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu izvijestila je policija. 

Prema španjolskom i njemačkom državljaninu policijski službenici su postupali i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojeno


Reci što misliš!