VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

Policija na kod Bosiljeva i Slunja uhvatila još dvojicu krijumčara migranata! U "poslu" Sirijac i Albanac, u pritvoru završio samo jedan od njih

Policija na kod Bosiljeva i Slunja uhvatila još dvojicu krijumčara migranata! U
foto čitatelj KAportala/ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je državljanin Sirije iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

Policija je spriječila još dva slučaja krijumčarenja ljudi, migranata koji su na putu prema Zapadnoj Europi.

Policija javljda su u razdoblju od 19. do 21. travnja, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, na području općine Bosiljevo i grada Slunja zaustavili i kontrolirali dva kombi vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vozilom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao je 27-godišnji državljanin Sirije dok je drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, navodi se u priopćenju.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom osumnjičenika.
 
- Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je državljanin Sirije iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta, zbog čega je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv albanskog državljanina podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, kažu u policiji.
 
Također je prema obojici osumnjičenika postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenih prekršaja u prometu.

Izdvojeno


Reci što misliš!