VIJESTI / CRNA KRONIKA

VATRENA BUKTINJA

U velikom požaru u medulinskoj marini izgorjelo 20-ak jahti i jedrilica: 'Došlo je do eksplozije tri puta'

U velikom požaru u medulinskoj marini izgorjelo 20-ak jahti i jedrilica: 'Došlo je do eksplozije tri puta'
foto ilustracija - Dino Stanin/Pixsell

"Bilo je gadno. Sad smo upravo imali potonuće brodice i došlo je do eksplozije u tri navrata", rekao nam je Juršić.

Više od 20 brodica izgorjelo je u velikom požaru koji je u noći na srijedu izbio u marini u Medulinu.

Policija je dojavu zaprimila u 3.55 sati, nekoliko brodica je potonulo, a požar još nije ugašen. Vatra se širi s jedne na drugu brodicu, a na mjestu događaja je petnaest vatrogasaca s četiri vozila pulske javne vatrogasne postrojbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Javne vatrogasne postrojbe potvrdili su nam da se požar još gasi: "Izgorjele su jahte, oko njih 15. Požar još nije pod kontrolom. Na terenu je devet vatrogasaca naše postrojbe s četiri vozila".

I zapovjednik JVP Pula Edvin - Matko Juršić potvrdio nam je da je noć bila dramatična: "Izgorjelo je više od 20 brodica, jahti i jedrilica. Požar još nije ugašen, radimo na dogašivanju i 'hvatanju' brodica koje 'bježe' niz buru. Situacija je trenutačno dramatična ali noć je bila 'vesela".


Uz JVP Pula, na terenu su i vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin koji su se pridružili s dva vozila i nekoliko vatrogasaca.

Trenutačno se radi na rastezanju brana zbog mogućeg eventualnog onečišćenja. Zapovjednik nam je dao detalje drame u noći: "Bilo je gadno. Sad smo upravo imali potonuće brodice i došlo je do eksplozije u tri navrata", rekao nam je Juršić.

Izdvojeno


Reci što misliš!