VIJESTI / CRNA KRONIKA

SMS PREVARANTI

Još jedna SMS prevara! 37-godišnja Slunjanka nasjela na poruku o obustavi paketa i online lopovu dala sve podatke s kartice

Još jedna SMS prevara! 37-godišnja Slunjanka nasjela na poruku o obustavi paketa i online lopovu dala sve podatke s kartice
foto ilustracija - Pixabay.com/KAportal

Preglednik ju je usmjerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koje se bavi dostavom paketa na koju je unijela svoje osobne podatke kao i podatke sa svoje bankovne kartice.

U Policijskoj postaji Slunj zaprimljena je prijava 37-godišnjakinje koja je 23. svibnja putem lažne SMS poruke na mobitel zaprimila obavijest da joj je obustavljena dostava paketa zbog nepotpune adrese dostave i da preko zaprimljene poveznice internetskog preglednika unese svoju adresu kao i sve podatke s bankovne kartice kako bi se pošiljka mogla isporučiti.

Preglednik ju je usmjerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koje se bavi dostavom paketa na koju je unijela svoje osobne podatke kao i podatke sa svoje bankovne kartice. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa skinut određeni novčani iznos.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjećamo, ako nešto prodajete ili kupujete, za uplatu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja i broj kartice.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!