VIJESTI / CRNA KRONIKA

ZAVRŠENA ISTRAGA

Tajnik i predsjednik udruge s područja Karlovačke županije zaradili kaznene prijave! Dizali novac, muljali s nalozima i krivotvorili uplatnice?

Tajnik i predsjednik udruge s područja Karlovačke županije zaradili kaznene prijave! Dizali novac, muljali s nalozima i krivotvorili uplatnice?
Ilustracija PIXSELL

Navedenim radnjama osumnjičeni su oštetili udrugu za ukupan iznos od 9.327 eura.

Karlovačka policije je zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom 51-godišnjaka počinjenih na štetu udruge s područja Karlovačke županije.

Danas su izvijestili da je istragom utvrđena osnovana sumnja da su prvoosumnjičeni, kao tajnik udruge te drugoosumnjičeni kao predsjednik udruge, u razdoblju od 1. siječnja 2016. godine do 31. prosinca 2017. godine, dakle kao odgovorne osobe udruge "zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su podizali gotovinu s računa udruge bez knjigovodstveno opravdanih razloga koju su potom protupravno prisvajali, a navedene isplate je prvoosumnjičeni tajnik udruge opravdavao krivotvorenim uplatnicama u blagajnu udruge".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nadalje prvoosumnjičeni muškarac je obračunavao i isplaćivao iznose na ime putnih troškova temeljem više krivotvorenih putnih naloga, a gotovinu koja je isplaćivana temeljem istih, opravdao je krivotvorenim isplatnicama, navodi se u priopćenju policije. 
 
Osim toga, dodanju u policiji, osumnjičeni muškarci, kao odgovorne osobe udruge, nisu na ispravan način i u zakonom propisanom roku sastavljali financijske izvještaje, u poslovnim knjigama nisu iskazivali prihode od uplaćenih kotizacija te su u poslovne knjige unosili neistinite podatke glede realiziranih putnih troškova za fiktivno korištenje osobnih automobila u svrhu službenih putovanja.
 
Navedenim radnjama osumnjičeni su oštetili udrugu za ukupan iznos od 9.327 eura.
 
Zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni muškarci počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a prvoosumnjičeni i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv istih je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Izdvojeno


Reci što misliš!