VIJESTI / CRNA KRONIKA

podignuta optužnica

Marta, majka troje djece iz Poljske, uhvaćena u krijumčarenju osmero migranata u Brezovoj Glavi: "Iskoristili su me!"

Marta, majka troje djece iz Poljske, uhvaćena u krijumčarenju osmero migranata u Brezovoj Glavi:
ilustracijska fotografija

Za posao je trebala dobiti 3.000 eura

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv Poljakinje Marte W. (38), make troje djece iz Krakowa zbog krijumčarenja migranata.

Terete ju da je 26. travnja oko 15.25 sati  u Brezovoj Glavi za 3.000 eura krijumčarila osmero državljana turske u Toyoti Corolli, koji su prethodno u Hrvatsku ušli ilegalno i bez granične kontrole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okrivljena u svojoj obrani navodi kako je preko interneta pronašla oglas za posao, na koji se javila, potom je dobila lokaciju na kojoj ju je čekao automobil u Poljskoj, potom je stigla u Zagreb, gdje je dva dana provela u hotelu, da bi potom dobila lokaciju na koju je trebala otići po te osobe. Navodi da ih je trebalo biti četvero, a bilo ih je osmero.

Na kraju nije dobila ugovoreni iznos jer nije odradila posao, a sama je snosila troškove hotela, na kartici, kaže, nije imala dovoljno ni za kaznu koju je pritom dobila.


- U početku nisam bila svjesna da radim nešto nezakonito, gubila sam signal, bila sam pod stresom, smatram da su me iskoristili - rekla je na ispitivanju.

Izdvojeno


Reci što misliš!