VIJESTI / CRNA KRONIKA

DAO PETAMA VJETRA

Ukrajinac prevozio ilegalne migrante, pa pokušao pobjeći policiji! Nije daleko stigao, njegovi putnici zatražili azil u Hrvatskoj

Ukrajinac prevozio ilegalne migrante, pa pokušao pobjeći policiji! Nije daleko stigao, njegovi putnici zatražili azil u Hrvatskoj
foto ilustracija Pixsell/Pixabay

U vozilu su zatečeni strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Policija javlja o novom uspješnom hvatanju krijumčara migranata i sprječavanju nezakonitih migracija iz susjedne Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i dalje u druge zemlje Europske unije.

Krijumčari se ne daju samo tako, pa kad ih policija uoči i pokuša zaustaviti bježe i ugrožavaju promet- Tako je bilo i jučer kad su policijski službenici kod Cetingrada pokušali zaustaviti kombi vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji ukrajinski državljanin. Po uočavanju policijskih službenika zaustavio je vozilo i pobjegao, no ubrzo je uhvaćen.

- U vozilu su zatečeni strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad osumnjičenikom, utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta, navodi policija.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, jutros je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. 

Izdvojeno


Reci što misliš!