VIJESTI / KARLOVAC

Udruga Turbina promjena predstavila projekt "Daj šapu" - otvorene prijave za izbor najmješanca godine

Udruga Turbina promjena predstavila projekt

Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“ predstavila je Projekt osvještavanja građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje – „Daj Šapu!“ koji se ove godine održava već četvrti put.

U prostorijama Udruge predstavljene su glavne aktivnosti projekta, dok je istovremeno održano snimanje pasa za Kalendar „Daj šapu“ 2020. u kojem su i ove godine glavne zvijezde upravo psi koji traže svoj „zauvijek dom“, a nalaze se pod skrbi partnerske Udruge „Najbolji prijatelj“. Pse je fotografirao poznati karlovački fotograf Denis Stošić.

- Projekt ove godine sufinanciraju Grad Karlovac te tvrtke Zelenilo i Gradska toplana. Glavni ciljevi projekta su osvještavanje građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje, edukacija djece školske i vrtićke dobi u cilju zbližavanja i gradnje humanog odnosa prema životinjama, razvijanje svijesti i odgovornog vlasništva, te obuka mladih volontera u cilju zbližavanja i gradnje humanog odnosa prema životinjama, razvijanje svijesti i odgovornog vlasništva, kažu nam u udruzi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najvažnije aktivnosti po Projektu „Daj šapu!“ ove godine su: Izbor za najmješanca grada Karlovca u sklopu kojeg će se i ove godine tiskati kalendari s fotografijama pasa za udomljavanje s ciljem prikupljanja donacija za pse u skloništima, Facebook Izbor za najmješanca, provedba edukativnih radionica za dječje vrtiće te osnovne škole grada Karlovca, izrada magneta sa životinjskim motivima te brojne druge.

- Kao i do sada, tijekom Izbora za najmješanca grada Karlovca koji će se održati 5. listopada 2019. godine, u sklopu Svjetskog dana zaštite životinja, prikupljat će se donacije za pse koji čekaju svoj „zauvijek dom“, a projektom se nastoji promovirati udomljavanje pasa umjesto kupnje istih, kao i važnost zaštite životinja i razvijanje humanog odnosa prema njima, dodaju u udruzi.

Svi zainteresirani vlasnici pasa mješanaca mogu svoje četveronožne najbolje prijatelje prijaviti na ovogodišnji Izbor za najmješanca putem Facebook stranice Projekta www.facebook.com/projektdajsapu ili putem e-maila: [email protected] Za sudjelovanje na Izboru za najmješanca grada Karlovca potrebna je kotizacija i to u obliku paketa hrane za pse po vlastitom izboru. Sva prikupljena hrana će se donirati za pse koji još uvijek u skloništu ili u privremenim smještajima čekaju svoj dom.

KAportal.hr


Reci što misliš!