VIJESTI / KARLOVAC

RADOVI U TIJEKU

Intenziviraju se radovi na obnovi vrelovoda Gradske toplane i u centru grada, Klobučar: "napada" se kod suda i u Luščiću, Rakovac se spaja sa Smičiklasovom

Intenziviraju se radovi na obnovi vrelovoda Gradske toplane i u centru grada, Klobučar:

- Nažalost to su normalne stvari i događaju se. Projekt je napravljen uz suglasnost javnopravnih tijela, postoje geodetski podaci gdje se što nalazi no ima odstupanja i onda se ovakve stvari mogu dogoditi, rekao je Klobučar.

Nastavlja se obnova vrelovoda karlovačke Gradske toplane, kopanja se intenziviraju i u centru grada pa je danas o napredovanju ovog bitnog projekta financiranog europskim novcem izvijestio direktor Hrvoje Klobučar, i to na lokaciji kod suda gdje su otvoreni prvi iskopi.

- Ovo je izazovan projekt no sve se odvija po planu. Ekipa grupe 2 izvođača radi na Rakovcu, došlo je do spoja s Tuškanovom i Smičiklasovom i napreduje se prema Autobusnom kolodvoru. Grupa 1 i 3 su napale u Luščiću u Hebrangovoj ulici i u Bartola Kašića, rekao je Klobučar. Kaže da je do sada moralo biti uklonjeno 15-ak stabala, te da se trude da broj uklonjenih stabala bude što manji. Zato se propisno ograđuju i pazi se da se ne oštete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klobučar je podsjetio što će novi vrelovod donijeti korisnicima. Osim pouzdanije i sigurnije opskrbe, gubici će se smanjiti za više od pola, a sve je temelj za prelazak na obnovljive izvore energije - grijanje na geotermu i biomasu.

- Cilj nam je da odradimo što imamo zacrtano za ovo ljeto, nešto će se mijenjati i u jesen kad već počne sezona grijanja, kaže direktor Gradske toplane. 


Jučer su, podsjetimo, stanovnici nebodera na Rakovcu više od četiri sata bili bez struje a uzrok kvara je nastao kad je mehanizacija na kopanju vrelovoda oštetila vod.

- Nažalost to su normalne stvari i događaju se. Projekt je napravljen uz suglasnost javnopravnih tijela, postoje geodetski podaci gdje se što nalazi no ima odstupanja i onda se ovakve stvari mogu dogoditi, rekao je Klobučar.

Građane zanima i na koji način će se rješavati kad bude trebalo iskop napraviti kad se presjeca prometnica. Klobučar je rekao da će se ciljati da se ti dijelovi u jedan dan otvore, postave cijevi i zatvore. 

Gradonačelnik Damir Mandić je sve Karlovčane pozvao na strpljenje zbog intenzivnih radova, te dodaje da vjeruje da će svi skupa to izdržati. 

- Ono što je važno s obzirim na uvjete poslovanja dinamika poslova ide dobro, radovi se odvijaju dobro, izvođači su stvarno na lopti i s te strane možemo biti zadovoljni i gledati s optimizmom na rok što se tiče završetka radova. Važna je obnova vrelovoda jer je to preduvjet za bilo kakav projekt vezan za geotermalne izvore u budućnosti. Paralelno s ovom obnovom razvijamo projekt geoterme, papiranato se otišlo poprilično daleko i sad smo u fazi traženja sredstava, rekao je Mandić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!