VIJESTI / KARLOVAC

HOSTEL SELCE

Birač o karlovačkom biseru na moru: Gradonačelnik može otvoriti vrata domaćim i stranim gostima, ali nužno je promijeniti strategiju razvoja turizma

Birač o karlovačkom biseru na moru: Gradonačelnik može otvoriti vrata domaćim i stranim gostima, ali nužno je promijeniti strategiju razvoja turizma

U strategijama razvoja turizma, u svakom od njih se spominju OPG, ali ne postoji veza između razvoja karlovačke poljoprivrede i ruralnog područja i potreba gdje se mogu realizirati ti proizvodi, ističe Birač.

Gradski vijećnik Dimitrije Birač (Nova ljevica) održao je danas konferenciju na temu ekonomskog, turističkog i poljoprivrednog potencijal Hostela Karlovac Selce, kojeg je nedavno i posjetio. Kako je pritom uvodno naglasio Hostel svojevrsni je karlovački biser, rijetko koji Grad ima tako nešto u tako dobrom stanju. 

No, pritom poručuje kako bi Grad trebao razmisliti o svojoj reviziji strategije prema Hostelu i prema turizmu općenito. Ključnim ističe jačanje gradskog odjela za gospodarstvo prema turizmu, postavljanje drugačije strategije poljoprivrede i razvoja turizma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-To bi značilo povezivanje naših poljoprivrednika s potrebama Hostela. U strategijama razvoja turizma, u svakom od njih se spominju OPG, ali ne postoji veza između razvoja karlovačke poljoprivrede i ruralnog područja i potreba gdje se mogu realizirati ti proizvodi. 

Samim time, mišljenja je Birač, poticat će se karlovačke poljoprivrednike da proizvode standard, da se sami razvijaju i posredno će ih se stimulirati na međusobno povezivanje, suradnju i koordinaciju. 

Važnim ističe i intenzivnije dogovore sa školama, vrtićima, klubovima, i to po pitanju na kojim način povećati broj dolazaka i pomoć u ispravljanju sezonalnosti. 

- Direktor Smojver u tom pravcu se trudi ali Grad Karlovac i gradonačelnik može otvoriti vrata inozemnim i domaćim gostima. Mislim da je nužno da se ekonomski iskoristi još jače i kulturno i turistički ovaj potencijal koji Hostel ima. Postoji prostor da se napravi diferencijacija u cijeni, ne na teret djece i umirovljenika nego na teret klubova koji su prvoligaški iz cijele Hrvatske, ili i inozemnih turista koji si to mogu priuštiti, poručuju je Birač.  

Izdvojeno


Reci što misliš!