VIJESTI / KARLOVAC

VRUĆA TEMA

Kako je moguće da na Kamenskom svaki drugi dan nema vode zbog radova! Mrzljak: Naređeno je izvođaču da rade mimovode za opskrbu

Kako je moguće da na Kamenskom svaki drugi dan nema vode zbog radova! Mrzljak: Naređeno je izvođaču da rade mimovode za opskrbu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Upoznati smo sa situacijom i u utorak smo imali žustri razgovor s izvođačem radova - predstavnicima tvrtke Pionir, gdje smo iskazali nezadovoljstvo i neprihvatljivost njihovog ponašanja, kaže Mrzljak.


Kako je moguće da Kamensko svaki drugi dan po par sati nema vode, već nam je to glupo i pričati. Pošalje se cisterna, pa kako će neka bakica otići petsto metara do društvenog doma s hamperom po vodu. Zašto se nije odradilo tako da se naprvi bajpas, odnosno premosnica gdje bi se te kuće za vrijeme radova priključile na vodu, barem one gdje su najčešće lomovi i pucanje cijevi, pitao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća HSS-ovac Predrag Pavlačić.

Osvrnuo se i na onaj dio kod radova na Aglomeraciji gdje i kad se kopanje završi, ostaju makadamske rupe i kamenje pršti na sve strane. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  Počela se kopati cesta koja ide prema crkvi na Kamenskom. Za Veliku Gospu će tamo biti i par tisuća ljudi, da li netko razmišlja kako će se to izregulirati taj dan, pitao je vijećnik.

Umjesto direktorice Vodovoda i kanalizacije Katarine Malenica koja je na godišnjem odmoru vijećniku je odgovorio njezin zamjenik Ivan Mrzljak. 

- Upoznati smo sa situacijom u utorak smo imali žustri razgovor s izvođačem radova - predstavnicima tvrtke Pionir, gdje smo iskazali nezadovoljstvo i neprihvatljivost njihovog ponašanja. U troškovniku imaju stavku za te mimovode, ali oni to ne koriste. Opravdavaju se bržim izvođenjem radova. Tvrtka Pionir je najbrža, ali trpe kvaliteta i građani, rekao je Mrzljak.

Dodaje da je izvođač jučer završio sa zamjenom vodovoda na onom dijelu koji je bio od salonitnih cijevi, što znači da bi se sad prekidi trebali manje događati. Kaže i da je zaključak sastanka da moraju raditi mimovode, što je izvođaču naredio i nadzorni inženjer. 

- Morat će ih ubuduće napraviti na svim dijelovima gdje se izvodi aglomeracija. U završnoj fazi su radovi na Turnju i na Kamenskom pa vjerujemo da će biti bolja situacija. Sajevac i Turanj su završeni, jučer je izvođač počeo pripremne radove za asfaltiranje i do kraja mjeseca će biti prvih 750 metara asfaltirano u punoj širini, kaže Mrzljak. 

Dodao je da su isto upozorili izvođače koji od 1. do 15. kolovoza idu na kolektivni godišnji odmora da pripreme gradilište i osiguraju ga tako da ljudi kvalitetniji život, te da odrede nekog tko može intervenirati u tom razdoblju.

Izdvojeno


Reci što misliš!