VIJESTI / KARLOVAC

I BI SVJETLO!

Bude li sve po planu, mjere štednje struje u gradu Karlovcu neće biti, u pitanje se ne dovodi ni Advent! No u jednom dijelu Grad planira napraviti rez

Bude li sve po planu, mjere štednje struje u gradu Karlovcu neće biti, u pitanje se ne dovodi ni Advent! No u jednom dijelu Grad planira napraviti rez

Gradonačelnik je poručio da što se tiče naplate i financiranje električne energije, zahvaljujući Vladi do 1.4.2023. cijeli gradski sustav je pod kontrolom

Eiffelov toranj smanjuje rasvjetu zbog uštede, berlinska katedrala ugasila osvjetljenje fasade, u Italiji je na snazi "operacija termostat" kojom su između ostalog ugasili osvjetljenje fontana. Na koji način i kako planira štedjeti grad Karlovac? Pitanje je koje je tražio odgovor gradski vijećnik Dobriša Adamec (Možemo!) na današnjem aktualnom satu. 

Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, za takvim nečim u gradu Karlovcu uopće nema potreba. Naime, gradonačelnik je poručio da što se tiče naplate i financiranja električne energije, zahvaljujući Vladi do 1. travnja 2023. cijeli gradski sustav je pod kontrolom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Razliku između cijene koje plaćamo i stvarne cijene pokrit će Vlada. I za Grad, vrtiće, škole i za sve. Tako da ne očekujem da ćemo morati ići u dramatične mjere štednje. 

Ni nadolazeći Advent ne dovodi se u pitanje. Kako je kazao, Grad je planirao širiti ukrase ali se od toga odustalo. 

- Ostavit ćemo ga na ovoj razini ako se ne dogodi nešto dramatično. Budimo svjesni da u te dane jedan sektor u gradu ipak ima prihode i mi s te strane nećemo smanjivati razinu usluge. 

S druge strane, Mandić je najavio da je vrlo izgledno da će se na gradskim punionicama za električna vozila uvesti naplata kako bi mogli kontrolirati troškove. 

- Svi gradovi to rade. Moram reći da smo mi zbog tih punionica na turističkoj karti postali dosta zanimljivi. Ono što nam se događa i nisam sretan zbog toga, iako program to nije definirao, a to je da na ponekim punionicama se pune i službena vozila što nije bio cilj. Cilj je bio popularizirati električna vozila kod građana. Tako da će tu doći do promjene od 1.1., poručio je gradonačelnik. 

Što se tiče javne rasvjete s obzriom na mjere Vlade, Grad neće poduzimati posebne korake ostane li ovako stanje kakvo je. Cilj je kontrola troškova, da dođemo u situaciju da struje nema, onda znamo što nam je činiti, kazao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!