VIJESTI / KARLOVAC

NOVINARSKI CEH

Ogranak HND-a Karlovačke županije dobio novog predsjednika! U narednom četverogodišnjem mandatu vodit će ga Damir Kundić

Ogranak HND-a Karlovačke županije dobio novog predsjednika! U narednom četverogodišnjem mandatu vodit će ga Damir Kundić

Na Skupštinu je pristigao i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko kojeg su karlovački kolege upoznali s problemima kojima se suočavaju lokalni novinari na ovom području, te općenito o medijskoj sceni u Karlovačkoj županiji.

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva za Karlovačku županiju dobio je novog predsjednika. Kako je izglasano na jučerašnoj izbornoj Skupštini Ogranka, u narednom četverogodišnjem mandatu novinare s karlovačkog područja udružene u novinarskom cehu vodit će Damir Kundić. 

Kundić, inače urednik portala Novog lista je u prošlom mandatu obnašao dužnost zamjenika predsjednika Ogranka, a sad će njegov zamjenik biti Vedran Gvožđak, glavni urednik KAportala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinari su izabrali i svoj Izvršni odbor ogranka, kao i delegate za izbornu Skupštinu HND-a koja će u Novinarskom domu biti održana u ožujku. Izvršni odbor, uz Kundića i Gvožđaka čine Dubravka Vuković (OGportal, Radio Ogulin), Ines Nastav (KAportal), te Mladen Volarić (HINA). 

Na Skupštinu je pristigao i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko kojeg su karlovački kolege upoznali s problemima kojima se suočavaju lokalni novinari na ovom području, te općenito o medijskoj sceni u Karlovačkoj županiji. U nedjelju HND u Zagrebu održava protestni skup "Oprostite što smetam, ne mogu disati" kojim će ukazati da je novinar Vladimir Matijanić izgubio život zbog propusta u sustavu. Skupu će se pridružiti i novinari iz Karlovca. 

Zovko je najavio održavanje tribine u Karlovcu o SLAPP tužbama. Sve je više ovakvog "obijesnog" parničenja protiv novinara u Hrvatskoj, a u tome nisu izuzetak ni karlovački novinari. 

Izdvojeno


Reci što misliš!