VIJESTI / KARLOVAC

IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Za osam mjeseci most na Rakovcu bit će rekonstruiran, vrijednost ulaganja je 1,3 milijuna eura, Mandić: Estetski će zadovoljiti kriterije koje postavlja Korana

Za osam mjeseci most na Rakovcu bit će rekonstruiran, vrijednost ulaganja je 1,3 milijuna eura, Mandić: Estetski će zadovoljiti kriterije koje postavlja Korana

Ovaj dio grada će sa šetnicom zaista dobiti vizualni identitet za ponos, istaknuo je Mandić. Dodao je i to da se most rekonstruira radi stavljanja u funkciju Poduzetničke zone "Gornje Mekušje"

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Grada Ana Hranilović Trubić danas su predstavili obnovu Most specijalne jedinice policije "Grom", koji spaja Rakovac i prigradsko naselje Gornje Mekušje. Most će, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji, biti rekonstruiran u roku osam mjeseci. Ulaganje je vrijedno 1,350.000 eura i da je u potpunosti financirano iz gradskog proračuna.

Dodano je da radove izvodi tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda, da je nadzor povjeren tvrtki Labus iz Varaždina, a da je Grad financirao izradu projektne dokumentacije 2019. godine, temeljem čega je ishođena građevinska dozvola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnica je naglasila i da je most izgrađen 1969. godine po projektu Krunoslava Tonkovića i da se od tada nije značajno ulagalo u taj objekt.

- Bit će obnovljeni upornjaci, luk i stupovi, a prijelazne naprave će biti zamijenjene, uklonit će se asfaltni zastor i postavljen novi. Nakon izmjene hidroizolacije obnovit će se oborinska odvodnja. Bit će uklonjena ograda. Nakon toga će se s obje strane za 50 centimetara proširiti most kako bi bilo dovoljno mjesta, a nova će ograda biti viša od postojeće, navela je Hranilović Trubić.

Mandić je zamolio građane za strpljenje s obzirom da će se za radova promet preko mosta odvijati jednim trakom. Naveo je kako vjeruje da će po rekonstrukciji most biti sigurniji za prelazak "i da će estetski zadovoljavati kriterije koje postavlja Korana".

- Ovaj dio grada će sa šetnicom zaista dobiti vizualni identitet za ponos, istaknuo je Mandić. Dodao je i to da se most rekonstruira radi stavljanja u funkciju Poduzetničke zone "Gornje Mekušje".

- Već je sad za izvođenja radova u zoni vidljivo kolika je količina prometa. Pozvao bih sve na strpljenje. Vjerujem da će radovi biti završeni u roku i da ćemo nakon toga imati prekrasan Most Specijalne jedinice policije "Grom", a i sigurnije prometovanje za pješake, bicikliste i motorni promet, napomenuo je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!