VIJESTI / KARLOVAC

KADROVIRANJE PO HDZ-OVSKI?

Sportski objekti Karlovac dobivaju ravnateljicu? Kandidaturu ovog puta uz blagoslov stranke istaknula i privremena ravnateljica HDZ-ovka Renata Kučan

Sportski objekti Karlovac dobivaju ravnateljicu? Kandidaturu ovog puta uz blagoslov stranke istaknula i privremena ravnateljica HDZ-ovka Renata Kučan
foto Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Ostaje pitanje je li uopće Renata Kučan na mjestu ravnateljice Sportskih objekata Karlovac bila izbor gradonačelnika Damira Mandića ili mu je ona "nametnuta" kao favorit Županijske organizacije HDZ-a

Prođe li sve po planu, nova gradska ustanova Sportski objekti Karlovac, kojoj su nakon restrukturiranja gradske tvrtke Mladost povjereni poslovi upravljanja sportskim terenima, trebala bi i formalno dobiti novo vodstvo odnosno ravnatelja/icu.

Naime, krajem veljače raspisan je ponovljeni natječaj za izbor ravnatelja, nakon što je u prvom pokušaju Upravno vijeće donijelo odluku o neizboru jer jedan kandidat nije zadovoljio propisane formalne uvjete natječaja, a drugi je povukao kandidaturu nakon usmenog intervjua. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako doznajemo, na natječaj ovog puta pristigle su četiri prijave te je natječajna procedura u tijeku, a obavljeni su i razgovori s kandidatima. 

Prijavu predala i privremena ravnateljica


- Na natječaj su pristigle četiri prijave. U petak 15. ožujka Upravno vijeće pregledalo je pristigle prijave, kandidate koji su ispunili formalne uvjete Upravno vijeće je pozvalo na razgovor te će nakon toga donijeti odluku, rekli su iz ustanove za KAportal odgovarajući na naš upit. 

Također, potvrdili su nam da je svoju kandidaturu po prvi puta istaknula privremena ravnateljica, Renata Kučan (HDZ). Inače, diplomirana je učiteljica razredne nastave i dosadašnja voditeljica Odsjeka za kulturu, odgoj i obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb Grada Karlovca. Kučan je stranačka osoba, supruga istaknutog HDZ-ovca Silvija Kučana i majka novopečenog gradskog vijećnika iz redova HDZ-a Karla Kučana. 

Kako doznajemo iz upućenih krugova, ako sve bude po planu jedne struje unutar HDZ-a, upravo bi ona trebala postati ravnateljicom nove karlovačke gradske ustanove, a Upravno vijeće je ionako "stranačko" tijelo po svom sastavu, samo je pitanje na koju će stranu prevagnuti. 

Politički sastav Upravnog vijeća

Naime, tri člana Upravnog vijeća imenovao je gradonačelnik Damir Mandić, dok su jednog predložili predstavnici sportskih zajednica sukladno Zakonu o sportu, a jednog zaposlenici. U Upravno vijeće nove ustanove, iz kvote gradonačelnika, imenovani su Ivana Mihalić, Nataša Rendulić i Danko Butala iz koalicijske kvote Domovinskog pokreta, dok je Marijeta Ćelić predstavnica Karlovačke športske zajednice koja obnaša i funkciju predsjednice Upravnog vijeća. Peti član je predstavnik radnika Danijel Trupković, nekad istaknuti član karlovačkog HDZ-a poznat po sudjelovanju u famoznoj "lusterijadi" u River Pubu. 

Ostaje pitanje je li uopće Renata Kučan na mjestu ravnateljice Sportskih objekata Karlovac bila izbor gradonačelnika Damira Mandića ili mu je ona "nametnuta" kao  favorit Županijske organizacije HDZ-a kojom upravlja Nada Murganić. Kučan je, podsjetimo, bliska s Andrejom Navijalić koja je bila Mandićeva suparnica u izborima za predsjednika karlovačkog HDZ-a, a tada je kampanju za Navijalić radio upravo njezin suprug Silvije. 

Kučan je radila u Osnovnoj školi Grabrik dok je Navijalić bila ravnateljica, a nakon što je postala zamjenica gradonačelnika "povukla" ju ju je sa sobom u Grad, gdje je Kučan imala ambiciju postati pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti. Umjesto nje, kod Damira Mandića izbor nije pao na nju već na Draženku Sila Ljubenko. 

Hoće li već u Karlovcu "brendirano" kadroviranje po HDZ-ovski dobiti svoj poznati epilog ili će možda biti iznenađenja, doznat ćemo možda već danas. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!