VIJESTI / KARLOVAC

MOST SJP GROM

Nakon devet mjeseci buke, prašine i privremene regulacije prometa most na Rakovcu konačno gotov! Ljepši, moderniji i najbitnije - sigurniji za promet

Nakon devet mjeseci buke, prašine i privremene regulacije prometa most na Rakovcu konačno gotov! Ljepši, moderniji i najbitnije - sigurniji za promet

Obnovljeni most sad se lijepo uklapa u novu koransku šetnicu, no još bitnije je to da je sigurniji za promet pješaka, biciklista i motornih vozila.

Nakon devet mjeseci radova, privremene regulacije prometa, puno buke i prašine, konačno je novo lice ali i poboljšanu statiku dobio most na Rakovcu preko rijeke Korane, koji nosi ime Specijalne jedinice policije "Grom".

Ulaganje je vrijedno 1,5 milijuna eura i sve je u potpunosti financirano iz gradskog proračuna, a ovo je prvo veće ulaganje u most od njegove gradnje već davne 1969. godine po projektu Krunoslava Tonkovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

konačno je novo lice ali i poboljšanu statiku dobio most na Rakovcu preko rijeke Korane, koji nosi ime Specijalne jedinice policije "Grom".

Ulaganje je vrijedno 1,350.000 eura i sve je u potpunosti financirano iz gradskog proračuna, a ovo je prvo veće ulaganje u most od njegove gradnje već davne 1969. godine po projektu Krunoslava Tonkovića.

Obnovljeni su upornjaci, luk i stupovi, zamijenjene su prijelazne naprave, te je na kolniku prevučen novi asfaltni zastor. Napravljena je hidroizolacije i obnovljena oborinska odvodnja, dok je most i s obje strane proširen za pola metra. Postavljena je nova, viša ograda kao i rasvjeta koja do sada nije bila, ali i ambijentalna rasvjeta. 

Radove je odradila tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda, da je nadzor povjeren tvrtki Labus iz Varaždina. Krajem srpnja prošle godine u gradskoj upravi je rečeno da će radovi trajati 8 osam mjeseci pa je sve i napravljeno u roku. Tijekom radova u Koranu su pale stare azbestne cijevi i još neki materijal, a nakon što su ronioci to otkrili javnosti, u Gradu su rekli da će sve izvođač morati ukloniti o svom trošku.

Obnovljeni most sad se lijepo uklapa u novu koransku šetnicu, no još bitnije je to da je sigurniji za promet pješaka, biciklista i motornih vozila. Promet se njime i povećao otvaranjem poduzetničke zone u Gornjem Mekušju, pa je zbog toga most itekako trebao obnovu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!