VIJESTI / KARLOVAC

PING PONG

Gdje je nestao Turanj? Na novoj obilaznici oznake za silazak za Švarču i Mostanje, ali nema Turnja! Grad Karlovac: To nije u našoj nadležnosti, ali...

Gdje je nestao Turanj? Na novoj obilaznici oznake za silazak za Švarču i Mostanje, ali nema Turnja! Grad Karlovac: To nije u našoj nadležnosti, ali...

Na ovu nam se okolnost, naime, požalilo više stanovnika Turnja a neki koji su poduzetnici čak i kažu da zbog toga trpe i štetu.

Konačni završetak obilaznice Turnja inicirali su stanovnici ove karlovačke gradske četvrti, svojom su inicijativom i prosvjednim šetnjama utjecali da se "zaboravljeni" projekt konačno ostvari. 

Kad su ih nadležni konačno poslušali, sad je ispalo da su kao naselje izostavljeni iz prometne signalizacije. Na ovu nam se okolnost, naime, požalilo više stanovnika Turnja a neki koji su poduzetnici čak i kažu da zbog toga trpe i štetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O čemu se radi? Lijepa i ravna obilaznica nakon nadvožnjaka Rakovac ide prema rijeci Korani, a desno u naselju Mostanje je skretanje na staru cestu. Međutim, tamo je oznaka za Mostanje i Švarču ali Turnja - nema. 

- Gdje je nestao Turanj? Rođaku iz drugog dijela Hrvatske objašnjavam da samo skrene, a kad ono zove me iz Tušilovića. Kaže mi da je pratio znakove i da nigdje nije vidio Turanj, priča nam jedan stanar gradske četvrti. Nekad naselje pored Karlovca, prva linija obrane grada a sada i gradska četvrt u kojoj je Muzej Domovinskog rata, na novoj cesti nema oznaku da uopće postoji?!


U karlovačkoj gradskoj upravi pokušali smo provjeriti o čemu se radi i dobili smo odgovor kakav smo i očekivali.

- Državna cesta DC1 je u nadležnosti, odnosno, upravljanju Hrvatskih cesta. To podrazumijeva i održavanje prometne signalizacije, odnosno, postavljanje, izmjene i uklanjanje prometnih znakova, kažu nam u Gradu.

Dodaju da jedinica lokalne samouprave (u ovom slučaju Grad Karlovac op. a.) može prema opravdanoj inicijativi, utemeljenoj potrebi, uputiti dopis prema Hrvatskim cestama za potrebu izmjene prometne signalizacije.

- Sve izmjene obavezno trebaju biti opisane elaboratom, ishođene suglasnosti nadležnog Ministarstva, a operativno izvršenje provode Hrvatske ceste, navode.

U redu, šta se čeka? 

Izdvojeno


Reci što misliš!