VIJESTI / KARLOVAC

Reagiranje

Vodovod i kanalizacija odgovara na prozivke inicijative građana Zvijezde i Gaze: Nema šutnje administracije, medijskog naklapanja i neslužbenih izjava

Vodovod i kanalizacija odgovara na prozivke inicijative građana Zvijezde i Gaze: Nema šutnje administracije, medijskog naklapanja i neslužbenih izjava

Glasnogovornica Vodovoda i kanalizacije, gradske tvrtke koja provodi projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa", Maja Božić je navela u subotu da je "odgovoreno na sva postavljena pitanja"

Vodovod i kanalizacija odbacuje prozivke inicijative građana Zvijezde i Gaze od noći na subotu koje potpisuju Milan Medić, Matija Volner i Krešimir Latin te tvrde da nema govora o šutnji administracije, medijskim naklapanjima i neslužbenim izjavama.

Medić, Volner i Latin upozorili gradonačelnika Damira Mandića da nije službeno odgovoreno na njihove zahtjeve od 25. ožujka i 12. travnja – oni su urudžbirani, ali nisu dobili povratno nikakav služben dopis.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glasnogovornica Vodovoda i kanalizacije, gradske tvrtke koja provodi projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa", Maja Božić je navela u subotu da je "odgovoreno na sva postavljena pitanja".

"Navedena komunikacija i izjave su službene, kao takve su prenesene i u medijima. Čudi nas takva izjava, tim više što je gospodin Medić prisustvovao sastanku 23. travnja u pratnji odvjetnika, postavljao pitanja i na njih dobio odgovore", rekla je M. Božić.


Inicijativa građana je u zadnjem dopisu zatražila od odgovornih da se službeno, napismeno, očituju na njihove zahtjeve.

"Zahtjev da se zaustave radovi građanska inicijativa zatražila je 25. ožujka, a radovi su zaustavljeni 8. ožujka odlukom glavnog nadzornog inženjera. Zahtijevano je da se učini detaljan snimak svih pročelja, a to je učinjeno prije početka radova, što je bila ugovorna obveza izvođača i dokumentacija je dostavljena nadzoru. Naknadno je statičar obradio i opisao konstrukcije, a geomehaničar stanje temelja, za što su učinjeni i elaborati", navela je M. Božić.

Osvrnula se na zahtjev za provedbom neovisne i stručne revizije projekta.

"Revizija projekta, kako smo naveli na dva sastanka s predstavnicima inicijative te na konferenciji za medije, provedena je 2018. godine te će se učiniti zasebna neovisna revizija projekata zaštite građevinske jame kao i recenzija dosadašnjeg rada. Sadržaj projektnog zadatka i kriteriji u procesu nabave neovisnog stručnog revidenta će biti definirani pravilima struke, uvjetima i kompleksnošću projekta te ostalim uvjetima koje ponuditelj mora osigurati, a sve s ciljem kvalitetne, stručne i neovisne revizije", nastavila je M. Božić i dodala da će nalazi revidenta biti javno objavljeni.

Građani su zahtijevali i dosljednu provedbu nadzora kada se nastavi s radovima, a iz Vodovoda i kanalizacije su u subotu naveli da su "ugovorima određene obveze i odgovornosti svih dionika". "Prisutnost nadzornog inženjera prilikom izvođenja radova je obavezna, kao i do sada", napomenula je M. Božić.

Nastavila je da je tvrtka Vodovod i kanalizacija sudskim putem započel osiguravati dokaze vezano za objekte koji se nalaze uz trasu radova u Draškovićevoj, Gambonovoj i Bencetićevoj.

"Također, dodatno je angažiran stručnjak iz područja geomehanike koji je izradio stručno mišljenje vezano za način izvođenja radova, a koje je dostavljeno predstavnicima inicijative. O sadržaju tog dokumenta kao i svim aktivnostima koje se provode i koje će se provoditi vezano za nastavak radova u gore navedenim ulicama, geomehanički nadzor i predstavnici Vodovoda i kanalizacije komunicirali su na sastanku održanom 23 travnja. Sve navedeno govori u prilog naše usmjerenosti na dijalog i suradnju s građanima, što provodimo kontinuirano od početka projekta projekta", poručila je M. Božić.

Izdvojeno


Reci što misliš!