VIJESTI / KARLOVAC

193

Na blagdan svoga zaštitnika svetog Florijana karlovački vatrogasci postrojili vozila na Sportsko-rekreacijskom centru Korana, a zatim napravili mimohod preko grada

Na blagdan svoga zaštitnika svetog Florijana karlovački vatrogasci postrojili vozila na Sportsko-rekreacijskom centru Korana, a zatim napravili mimohod preko grada

Zaputili su se potom u Skakavac gdje je središnja proslava s obzirom na to da tamošnje dobrovoljno vatrogasno društvo obilježava 90 godina postojanja

"Stanje vatrogastva u Karlovcu je jako dobro i zato smo napravili ovu smotru, da se vidi s čime raspolažemo. Uspjeli smo zamijeniti stara vozila. Građani mogu vidjeti nova i uvidjeti da mogu biti mirni i da smo uvijek na usluzi", poručio je u subotu za postrojavanja tridesetak vatrogasnih vozila na Sportsko-rekreacijskom centru Korana u Karlovcu i uoči mimohoda gradskim ulicama na blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovca Željko Šafar.

Središnja proslava blagdana svetog Florijana je ove godine u Skakavcu s obzirom na to da tamošnje dobrovoljno vatrogasno društvo obilježava 90 godina postojanja svetom misom, svečanom sjednicom Skupštine i prigodnom zabavom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šafar je dodao i da nisu svi vatrogasci u Karlovcu na proslavi. "Dežurna je smjena Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, za to ne treba brinuti", napomenuo je.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je istaknuo da je najvažnije što Grad Karlovac, JVP Karlovac i VZK imaju međusobno jako dobru komunikaciju. "Vatrogasci su stručni u poslu i prate sve standarde. Nerijetko zvučimo patetično kada im zahvaljujemo, pogotovo za poplava, ali je činjenica da su temelj civilne zaštite. Grad Karlovac izdvaja svake godine sve više financijskih sredstava za vatrogastvo. Završava se energetska obnova zgrade JVP Karlovac na Gazi. Za koju godinu ćemo morati izmjestiti njihovu garažu radi izgradnje obilaznice Zvijezde, a predstoje i daljnja ulaganja u opremu i u vozila", rekao je gradonačelnik.


Objasnio je da bi novi vatrogasni dom trebao biti na Švarči. "Vrlo vjerojatno će taj projekt financirati država novcem Europske unije. No, to se neće zasigurno ostvariti u naredne dvije godine", naveo je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!