VIJESTI / KARLOVAC

RADOVI U TIJEKU

Karlovačka Zvijezda dobit će još jedan trg, uređuje se veliki plato iza obnovljene Oružane! Uskoro ćemo dobiti konture novog lica povijesne gradske jezgre

Karlovačka Zvijezda dobit će još jedan trg, uređuje se veliki plato iza obnovljene Oružane! Uskoro ćemo dobiti konture novog lica povijesne gradske jezgre

- To što su radovi na čekanju u ovim ulicama, ne koči ništa na ovom dijelu gdje se mogu odvijati, rekao je gradonačelnik te dodao je sve ovo zahtjevno, ali da je Zvijezda i prije ovih radova je sama po sebi bila u velikim problemima.

Karlovačka povijesna jezgra dobit će još jedan trg, a radi se o platou iza gotovo iz temelja obnovljene Oružane na Trgu bana Josipa Jelačića. S pretvaranjem devastirane i zbog narušene statike opasne bivše vojarne u moderan Regionalni centar kompetencije, uređuje se i veliki prostor iza na kojoj je donedavno bio makadam koji je služio kao parkiralište. 

Hoće li na platou opet biti parkiralište, ovog puta uređeno, ubrzo ćemo saznati no ploče koje se postavljaju izgledaju atraktivno pa će cijeli prostor uz obnovljenu Oružanu dobiti potpuno novi izgled. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Popločavanje u Zvijezdi u utorak je nakratko bilo spomenuto u okviru aktualnog sata karlovačkog Gradskog vijeća. Gradonačelnik Damir Mandić spomenuo je da početi parterno uređenje na mjestima gdje su gotovi radovi na postavljanju kanalizacije i druge "podzemne" infrastrukture, a prva je na redu Radićeva ulica.

Popločavanje smo najavili i išli prema građanima s kampanjom što se i gdje radi, koliko je kilometara nove vododopskrbe, plina, DTK mreže. Sad smo krenuli što bi na kraju to sve trebalo biti. Bitno je da kod parternog uređenja ulica imamo suglasnost naših konzervatora. Tako su i opločnici koji će se postavljati bili odobreni od konzervatora, rekao je Mandić.


Kaže da je krenulo opločavanje od Korza, odnosno Radićevom ulicom i da će to sve ići svojim tijekom.

-  To što su radovi na čekanju u ovim ulicama, ne koči ništa na ovom dijelu gdje se mogu odvijati, rekao je gradonačelnik te dodao je sve ovo zahtjevno, ali da je Zvijezda i prije ovih radova je sama po sebi bila u velikim problemima.

- Ovo je bio zadnji čas da se Zvijezdi da nova prilika, ne samo zbog komunalne infrastrukture i uređenja javnih zgrada, nego je uklonjeno i  šest objekata čije je uklanjanje naložio Državni inspektorat jer nisu bili pogodni za obnovu, to sve treba imati na umu. Oštećenja se moraju sanirati sukladno struci, stoji procjena, ali i rješenje problema je isključivo samo u nadležnosti struke. Sve ostalo je potpuno legitimno, opravdano, razumljivo, a je li mi prihvatljivo ili nije otom potom, zaključio je gradonačelnik Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!